Select Page

Cardul de sănătate e din nou funcțional. Pacienții au fost trimiși acasă timp de 2 zile

Cardul de sănătate e din nou funcțional. Pacienții au fost trimiși acasă timp de 2 zile

Veste bună pentru pacienții care de două zile bat degeaba drumul până la cabinetele de familie să își scoată rețete de medicamente sau trimiteri. Cardul de sănătate este din nou funcțional, de miercuri seara de la ora 19:00, a anunțat Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

„Sistemul informatic al cardului național de asigurări de sănătate este în stare de funcţionare, începând cu data de 2 noiembrie 2016, orele 19.00, iar în continuare se efectuează operațiuni tehnice de monitorizare și consolidare a acestuia”, se arată într-un comunicat al CNAS

Reamintim că sistemul cardului național de sănătate a fost indisponibil marți și miercuri, iar medicii de familie nu le-au mai putut prescrie rețete de medicamente sau trimiteri la medici de specialitate.

Potrivit medicilor de familie, în ultimele luni sistemul cardului de sănătate a căzut de mai multe ori, în special în primele zile ale lunii, perioadă când cadrele medicale au de făcut raportări către CNAS.

Citiți și http://stirimed.ro/cardul-de-sanatate-nefunctional-de-2-zile-medic-le-spun-pacientilor-sa-isi-cumpere-medicamente-pana-le-pot-da-reteta/

About The Author