Selectați pagina

Cardul de sănătate nefuncțional. Medicii nemulțumiți de condițiile de muncă, pacienții revoltați

Cardul de sănătate nefuncțional. Medicii nemulțumiți de condițiile de muncă, pacienții revoltați

Sistemul informatic al cardului de sănătate nu funcționează. Medicii spun că de aproape o săptămână lucrează în regim de avarie, iar rețetele se eliberează doar offline. Pacienții nevoiți să stea la cozi, sunt revoltați.

Vin pacienți la consultație și le explicăm că nu funcționează programul. Sunt deosebit de nemulțumiți. Îi consult și le dau rețetă simplă. Acum nu se pot valida serviciile, iar de săptămâna trecută două rețete din 36 am validat. Practic de marțea trecută avem probleme, a declarat pentru stirimed.ro, dr. Delia Ciucă, medic de familie.

Mai mult medicii nu au reușit să facă raportarea lunară și riscă să își primească salariul cu o lună întârziere.

Trebuia să trimitem  în data de 1-2 noiembrie, raportarea lunară. Marți dimineață câțiva medici au reușit, dar de la ora 10-11 nu s-a mai putut. Sper că mă păsuiește Casa de Asigurări de Sănătate, să pot trimite raportarea pe luna octombrie mai târziu, că dacă nu, îmi amână plata. Nu o să primesc banii în 20-21, ci doar în decembrie pe două luni. O lună nu știu ce fac pentru că trebuie să plătesc și angajații, a completat dr. Delia Ciucă.

Reprezentații Casei Naționale de Sănătate arată într-un comunicat pe site-ul lor că până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line.

Pentru transmiterea și validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispozițiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările și completările ulterioare.

 

Recent reprezentanții Societății Naționale de Medicină a Familie  au  anunțat că va vor da în judecată CNAS pentru problemele care au apărut în sistemul informatic al cardului de sănătate.

Despre autor