Selectați pagina

Carnea la grătar ne poate îmbolnăvi. Ce sfaturi au specialiștii

Carnea la grătar ne poate îmbolnăvi. Ce sfaturi au specialiștii

1 mai trebuie sărbătorit și cu un grătar la iarbă verde. Specialiștii atrag însă atenția că preparatele la grătar ne pot îmbolnăvi. Cele mai grave boli care pot sa apară sunt cancerul de stomac sau colon.

Așadar, este foarte important felul în care gătim carnea pe grătar pentru ca grăsimea topită care se scurge pe cărbuni sau pe lemne se transformă în hidrocarburi, substanțe toxice ce pot avea efecte grave asupra organismului.

Asta nu înseamnă că nu putem consuma preparate la grătar, însă trebuie să respectăm câteva reguli. Cea mai periculoasă este carnea gătită direct pe sursă de foc, așa că o variantă bună ar fi grătarul cu infraroșu. Este de preferat să se aleagă carnea slabă precum puiul sau peștele care are mai puțină grăsime și va produce mai puțin fum nociv.

Dacă carnea este ținută mai puțin pe grătar scade și pericolul, asa că nutriționiștii recomandă gătirea ei în prealabil la cuptor sau pe aragaz. Poți acoperi grătarul cu folie de aluminiu pentru a împierdica scurgea grăsimii în foc. De asemenea, evită să cureți grătarul cu slănină și asigură-te că resturile arse au fost îndepărtate. Nu uita nici de condimente sau de salata. Aceastea oferă o protecție pentru stomac sau colon.

Despre autor