Selectați pagina

Cătina cu miere te scapă de răceli

Cătina cu miere te scapă de răceli

Toamna târzie aduce pe lângă temperaturi mai scăzute și zile mai scurte, viroze respiratorii. Cei mai afectați sunt copiii, dar și persoanele învârstă cu boli cronice.

Există însă remedii naturale care te pot ține departe de răceli și care îți întăresc sistemul imunitar. Cătina, numită și ginsengul românesc conține de 10 ori mai mută vitamina C decât un suc de portocale, de exemplu. În plus, micuțul fruct conține magneziu, fier, fosfor, potasiu dar și vitaminele A, B, E și K .

Astfel o cură de cătină cu miere este ideală pentru a te feri de răceli. Deliciosul preparat are efect antibacterian și reparator, așa că rezultatul e garantat și dacă ai răcit deja. Practic acest leac reușeste să te vindece de orice viroza respiratorie sau răceală.

Rețeta nu este una complicată. Într-un borcan se pun două părți de miere și una de cătină. Amestecul se lasă la macerat în borcan închis, în frigider. Pentru ca organismul să nu fie doborât de răceală, se consumă zilnic din acest preparat. Practic obțineți, în acest fel, efectul unui vaccin antigripal natural.

Așadar catina reușeste să ajute sistemul imunitar, însă mai are și alte beneficii. Ea este considerată un bun cicatrizant și antiinflamator. Uleiul de cătină este folosit cu succes pentru tratarea arsurilor, în vindecarea ulcerului gastric, în afecțiuni circulatorii sau hepatice. În plus, tot cu ajutorul cătinei putem combate anemia și stresul.

Dacă nu vă place cătina cu miere, puteți consuma fructul ca atare sau sub formă de sirop sau ulei. Indiferent ce variantă veți alege cu siguranță o să remarcați efectele benefice.

Despre autor