Selectați pagina

„Obezitatea: un pericol mare de la vârste mici”, un eveniment despre cauzele care duc la obezitate infantilă

„Obezitatea: un pericol mare de la vârste mici”, un eveniment despre cauzele care duc la obezitate infantilă

Despre obezitate infantilă se tot vorbește în ultimii ani. Este o problemă de sănătate publică majoră, iar specialiștii atrag atenția că este un fenomen în expansiune.

Despre acest fenomen se va discuta în cadrul conferinței Obezitatea: un pericol mare, de la vârste mici, ce va avea loc online, miercuri, 3 noiembrie, de la ora 18.00. Invitații conferinței sunt Dr. Bogdan Pascu, medic specialist endocrinolog (INSMC), Dr. Diana Voican, medic pediatru și Director Medical al programului Sănătos de mic și Prof. Dr. Univ. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

„Împreună cu invitații noștri vorbim despre factorii care duc la obezitate, pericolele pe termen lung pentru sănătate, pe care le aduce creșterea excesivă în greutate și cum putem combate obezitatea infantilă. Accesul la conferință este gratuit, evenimentul fiind transmis live, pe pagina de facebook Sănatos de mic”, au declarat reprezentanții Asociației SAMAS și, totodată, organizatorii evenimentului.

Obezitatea infantilă a devenit în ultimii ani o problemă de sănătate publică majoră la nivel mondial, iar România nu face excepție. Obezitatea cauzată de un stil de viață nesănătos este problema de sănătate numărul 1 la copiii români, conform datelor INSP, iar prevalența ei este în creștere.

CITEȘTE ȘI: „SĂNĂTOS DE MIC”, UN PROIECT AMBIȚIOS CE ARE DREPT SCOP REDUCEREA OBEZITĂȚII ÎN RÂNDUL COPIILOR. CĂPITANUL FARFURIE ȘI GHIDUL PENTRU PĂRINȚI, ARMELE SECRETE ALE PROIECTULUI