Selectați pagina

Caz șocant la Cluj. O femeie și-a alăptat bebelușul în instanță înainte să fie arestată preventiv

Caz șocant la Cluj. O femeie și-a alăptat bebelușul în instanță înainte să fie arestată preventiv

O femeie de 24 de ani și-a alăptat bebelușul de doar trei luni pentru ultima dată pe holurile instanței. Mama a fost nevoită să își lase copilul în brațele bunicii după ce un magistrat de la Judecătoria Cluj-Napoca a decis să o trimită în arest preventiv, pentru furturi din genți și buzunare. Femeia mai are acasă încă o fetiță de 9 ani.

Avocatul inculpatei ridică o problemă juridică: Din moment ce legea prevede că executarea pedeapsei de către o mamă cu copil mai mic de un an se amână, arestarea preventivă este posibilă?, scrie clujust.ro.

Tânăra arestată preventiv pentru 30 de zile este acuzată că în perioda 9 februarie – 27 martie a furat 150 de lei și două telefoane din buzunare și genți de la persoane diferite, în zona centrală a Clujului. Aceasta a recunoscut faptele și a spus că va returna bunurile. Inculpata, în vârstă de 24 de ani, și-a ținut în brațe, la Judecătorie, fetița de trei luni și a fost însoțită de mama ei și de o altă fiică de 9 ani. În momentul în care polițiștii au luat-o să o ducă la arest, fiica a izbucnit în plâns, iar bunica cu bebelușul în brațe a vociferat la adresa judecătorului, fiind scoasă de jandarmi afară din instituție. Precizăm că judecătorul este un tânăr numit in functie anul acesta.

Avocatul va contesta încheierea de arestare preventivă și va cere să i se permită inculpatei să-și alăpteze copilul.

Acesta e caz de CEDO. Nu poți să arestezi preventiv o mamă cu copil de trei luni. Avem în Codul de precedură penale, între cazurile de amânare a executării pedepsei, cel în care condamnata are copil mai mic de un an. Prin analogie, ar trebuie să se aplice și la arestarea preventivă, dar despre asta nu scrie nimic în cod. Este o scăpare a legiuitorului. Am invocat asta în fața judecătorului., a spus avocatul.

 

Despre autor