Selectați pagina

Ce culori și ce tunsori li se potrivesc femeilor care ajung mai rar la salon. Plus recomandarea stilistului pentru rutina zilnica a parului

Ce culori și ce tunsori li se potrivesc femeilor care ajung mai rar la salon. Plus recomandarea stilistului pentru rutina zilnica a parului

Vizita lunară la salon este idealul fiecărei femei. Există, însă, o categorie de cliente, care, oricât și-ar dori, nu prea ajung lunar la salon. În această categorie intră mamele care tocmai au născut, mamele cu mai mulți copii, plus job  sau gravidele, care, în perioada de pandemie se protejează cât pot de mult.

Faptul că o femeie nu are timp să ajungă des la salon, nu înseamnă că trebuie să stea nearanjată. Trebuie doar să își găsească stilistul potrivit, care, pe lângă consiliere, să îi ofere și tunsoarea care nu are nevoie de aranjat în fiecare zi, dar și culoarea care să reziste pe păr și să arate bine de la 3 până la 6 luni.

Despre tunsorile și culorile potrivite, despre cum ar trebui să arate ritualul zilnic de întreținere al părului, dar și despre ce produse de îngrijire a părului e bine să avem acasă, am vorbit cu doi hair stiliști, Flaviu Ardelean și Gabriel Scripciu, de la salonul NosSociety, din Cluj-Napoca.

Când culoarea și tunsoarea se completează

În cele mai multe cazuri, atunci când o femeie iese din salon, părul ei arată perfect. Problema e adoua zi, dimineața, când nici urmă de finisajul dat de stilist. Iar situația devine aproape dramatică după prima spălare și uscare acasă, când noul look nu mai poate fi scos în lume fără o mână pricepută de profesionist.

Vestea bună e că există, însă, și stiliști care acordă atenție tocmai acestui aspect: ca look-ul să arate impecabil și fără vizite săptămânale la salon, pentru aranjat.

La întrebarea „ce look (tunsoare+culoare) recomanzi clientelor din categoria care ajunge mai greu la salon: gravide, mame de copii mici? „, iată ce răspunde unul dintre cei doi art directori ai salonului NoS Society din Cluj-Napoca.

„Îmi place intrebarea, dar trebuie să o structurăm pe 2 părți, partea de culoare și partea de tunsoare, care sunt 2 categorii total diferite, dar la final se completează pentru a face un întreg look. Până la urmă să fii mamă e un „job full time”, pe langa celelalte activitati, sau chiar încă un job, cum să își mai facă timp și pentru asta? Pare destul de greu, dar ele reușesc.

La culoare, recomand zona de balayage sau de highlights,pentru clientele care se regăsesc în zona de blond. Sunt look-uri ușor de întreținut, deoarece tehnica nu se face de la rădăcină, așa că ele pot arăta bine între 3 si 6 luni. La zona de nuanțe încercăm să mergem pe nuanțe cât mai naturale (bejuri, cremuri, ciocolati-uri, nisipiuri) sau nuanțe neutre care să complementeze culoarea tenului sau a ochilor.

Zona de blonduri calde este foarte usor de întreținut acasă, deoarece ele nu se spală la fel de repede ca și nuanțele reci. Aici mai intervine și partea de produse recomandate acasă. Acestea fac în continuare 50% din munca de salon în locul nostru și reusesc sa întrețină calitatea părului pe o perioada îndelungată. Clientele care aleg sa meargă în zona de blond, au nevoie de un șampon și o mască/balsam personalizat, care sa conțina și nuanța vopselei, ca să poată menține culoarea la fel de vibrantă ca în prima zi de salon. Cele care continuă cu vopsirea la rădăcină, pot sa schimbe gama și să încerce game cât mai naturale, cum gama SO PURE, de la Keune, deoarece ea intră lună de lună în contact cu scalpul.”, a explicat Flaviu Ardelean.

Dacă partea de culoare e lămurită, iată ce recomandă stilistul când vine vorba de tunsoare.

„La partea de tuns facem ca aranjatul să fie mult mai simplu acasă, cu doar câteva layers(trepte) poziționate bine in funcție de textură și fizionomie, părul prinde un look natural (effortless ). O să fie mai simplu de întretinut acasă și o să scurteze timpul de aranjare drastic. Look-urile de genul acesta se aplică atât la un păr lung, cât și la un păr scurt. Desigur, pentru tot ce am descris aici, este nevoie de o vizită măcar o dată la salon, pentru o diagnoză mai amănunțită cu clienta, în funcție de păr, fizionomie și de nevoile ei.”, a mai spus Flaviu Ardealan.

Vopsitul părului în sarcină și alăptare: da sau ba?

Nu de puține ori auzim femei care renunță să își vopsească părul în sarcină sau chiar în perioada alăptării, ca să nu îi facă rău bebelușului. Însă nevoia femeilor de a arăta bine nu poate fi suprimată în cele 2 perioade. Am întrebat specialistul și, iată răspunsul.

„Trebuie să înțelegem că orice întră în contact cu pielea noastră, într-o oarecare măsură, ajunge și în organism. Vopsitul nu influențează sarcina sau alăptatul , însă cel mai bine este să îți întrebi medicul despre acest aspect,mai ales dacă știi că ai o piele sau un organism mai sensibil când vine vorba de contactul cu ingredient chimice. Dacă vrei să fii mai protectivă în timpul sarcinii și a alăptatului ,poți să încerci game de vopsele care conțin mai multe ingrediente naturale, fără amoniac, de exemplu KEUNE SO PURE. Sau  îl rogi pe hairstilistul tău să găsească tehnici de colorare care nu necesită vopsit lunar sau de pe scalp, astfel pielea /organismul tău nu vor intra în contact cu anumite chimicale.”, spune Gabriel Scripciuc, art director al salonului Nos Society

Rutina zilnică penru păr

Pentru femeile care nu ajung prea des la stilist ca să își întrețină părul, Gabriel Scripciuc are câteva recomandări și tips&tricks ce pot fi puse în practică acasă

„Pentru ca un păr să arate bine day by day, este important cum și cu ce îl speli, apoi el trebuie hrănit cu o mască sau balsam, în funcție de caz. După spălat nu ar trebui să lipsească din recuzita ta un balsam leave-in, pe care îl foloseșți înainte să usuci părul și un ulei pentru lungimi și vârfuri, ca să le oferi hidratare. Pentru un look effortless, încurajez purtarea texturii naturale, ajutată de un ulei/fixativ sau șampon uscat. Foarte important e să te consulți cu stilistul tău atunci când te hotărăști să achiziționezi produse pentru părul tău ,fiindcă el știe ce ți se potrivește și ce funcționează cu textura ta unică .”, concluzionează specialistul.

Pe cei doi stiliști îi găsiți în cadrul salonului NoS Society.

CITEȘTE ȘI PARIU PE FRUMUSETE. ÎN PLINĂ PANDEMIE, DOI TINERI CURAJOȘI AU DAT STARTUL UNUI BUSINESS UNDE PROMOVEAZĂ NATURALUL FRUMOS. CUM A LUAT NAȘTERE SALONUL NOS SOCIETY

Acest articol conține plasare de produse.