Selectați pagina

Cum pot fi citite bolile în ochi. Ce este si cum se practică Iridologia sau tehnica de citire a irisului

Cum pot fi citite bolile în ochi. Ce este si cum se practică Iridologia sau tehnica de citire a irisului

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Dar sunt, deasemenea și oglinda trupului, pentru că semnele multor boli pot fi văzute, prima dată, în ochi. Există chiar o tehnică ce se ocupă de citirea bolilor în ochi. Se numește Iridologie și se practică, de obicei, în centrele de terapii complementare, cum este, în Cluj-Napoca, ZEM Center

Ce este Iridologia

Iridologia este o tehnică de observare a sănătății, care există de mai bine de 2500 de ani. În prezent, această tehnică este folosită de anumiți medici, homeopați și în mod special de naturopati.

Obiectivul iridologiei este examinarea părții colorate a ochiului, adică a irisului, cu scopul de a evalua starea de sănătate globală a individului. Pe lângă anamneză, care poartă istoricul medical și psihoemoțional al pacientului, iridologia constituie o unealtă majoră a naturopatului în demersul acestuia de a determina vitalitatea, puterile și slăbiciunile organice ale pacientului.

Pe lângă evaluarea stării generale de sănătate, o analiză detaliată a irisului poate dezvălui predispozițiile genetice la anumite boli. Cu alte cuvinte, se pot identifica slăbiciunile organice înainte de apariția primelor simptome sau stărilor de natură patologică.

Cum se desfășoară o ședință de Iridologie

În Cluj-Napoca, Iridologia – tehnica de citire a Irisului, este practicată cu succes, de specialiști acreditați, la ZEM Center, un centru specializat de terapii complementare și alternative.

Examenul iridologic este unul simplu și non-invaziv. Iridologul analizează fiecare iris în parte cu ajutorul unui aparat special, compus dintr-un sistem optic și o sursă luminoasă. Se pozează ambele irisuri, după care pozele se măresc direct pe computer, pentru interpretare.
„Iridologia reprezintă o unealtă formidabilă de care dispune naturopatul; practic, această tehnică de observare a irisului îi permite naturopatului să-i ofere pacientului sfaturi personalizate astfel încât acesta să poată evita dezvoltarea anumitor afecțiuni. În concluzie, iridologia, practicată acum și la ZEM Center, centrul de terapii complementare din Cluj-Napoca, permite o adevărată prevenție primară. Tot la centru puteți completă diagnosticarea prin iridologie cu ședințe de tratament ale următoarelor terapii complementare: terapia Bowen (cunoscută și că tehnică Bowen sau Bowtech), Naturopatie , Psihoterapie pentru copii și adulți, Hipnoză eriksoniana, Biorezonanta.h”, spune Lia Valendorfean, fondator și manager al ZEM Center
Ce boli pot fi diagnosticate cu ajutorul Iridologiei
Este important de știut că Iridologia este o tehnică de diagnostic și nu de tratament. Iar anumite afecțiuni sunt identificate în funcție de culoarea irisului. Specialiștii spun că sănătatea fiecărui organ intern poate fi evaluată după culoarea irisului. Iar acesta reprezintă un prim pas în investigarea posibilelor boli.
Culoarea ochilor oferă, deasemenea, informaţii despre sănătatea organismului. De exemplu, persoanele cu ochii căprui sunt predispuse la boli reumatice, anemie, hepatită, afecţiuni endocrine şi gastrice, iar un iris foarte pigmentat poate arăta existenţa unei boli metabolice, precum diabetul zaharat. Persoanele cu ochi albaştri au un risc sporit de astm şi de eczeme, iar cele cu ochii verzi sunt mai predispuse la boli ereditare.