Selectați pagina

Ce măsuri restrictive vor intra în vigoare de luni: școli închise, masca obligatorie, certificat verde pentru acces la activități

Ce măsuri restrictive vor intra în vigoare de luni: școli închise, masca obligatorie, certificat verde pentru acces la activități

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, o serie de măsuri restrictive, care vor intra în vigoare, de luni, în toată țara. Măsurile au fost decise în urma unei întâlniri pe care șeful statului a avut-o cu toți cei implicați în gestionarea pandemiei.

Principalele măsuri care intră în vigoare:

  • închiderea școlilor și grădinițelor și trimiterea elevilor în vacanță, timp de 2 săptămâni
  • masca de protecție este obligatorie în spații deschise și închise
  • circulație restricționată noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor care au urgențe
  • certificat verde obligatoriu pentru participarea la diferite activități

În România s-a declanșat o adevărată catastrofă și, din păcate, până nu se conving oamenii să se vaccineze, este nevoie de măsuri. Astfel, de luni va fi vacanță școlară pentru elevii din ciclul primar, gimnaziu și liceu, pentru două săptămâni. Tot de luni, vom avea restricții, masca redevine obligatorie peste tot, în interior și în exterior. Va fi restricționată circulația noaptea, cu excepția celor vaccinați și a celor care merg la serviciu sau au urgențe. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde. Toate restricțiile care vor intra în vigoare vor fi decise de Guvern, în urma măsurilor stabilite de experți, a declarat miercuri seful statului, Klaus Iohannis.

Șeful statului a îndemnat lumea să se vaccineze.

Dragi români, dacă vreți să nu ajungeți la spital și la terapie intensivă, vaccinați-vă!, a mai spus preşedintele Iohannis.