Selectați pagina

Ce spune un medic despre măririle de salarii: la anumite specialități sunt doctori care nu mai vor să lucreze

Ce spune un medic despre măririle de salarii: la anumite specialități sunt doctori care nu mai vor să lucreze

Medicul Laurenţiu Beluşica, de la Spitalul Malaxa, din Capitală, a scris, pe Facebook un mesaj  ca a stârnit reacții diferite din partea colegilor lui. Acesta susține în postare că anumiți medici refuză să muncească și evită cazurile grele de când le-au crescut salariile.

Iată ce a scris medicul pe Facebook:

Un coleg de la un spital mic din ţară, care nu doreşte să fie cunoscut în Facebook, mi-a transmis o situaţie cu care se confruntă des. Colegi din anumite specialităţi, de când s-au mărit aiurea salariile în scop electoral, nu mai vor să muncească şi caută diferite motive evitând bolnavii grei pe care Îi îndrumă spre alte spitale chipurile mai dotate. Au ajuns să ascundă şi sa fure investigaţiile paraclinice pentru a evita contactul iminent cu astfel de pacienţi dificili. Am întrebat, se întâmplă şi în alte părţi. Evident că aceasta este cauza, aşa cum am spus şi eu de la început şi anume faptul că mărirea chiar justificată a salariilor fără schimbări majore ale sistemului comatos de multă vreme, o să conducă la anomalii care se reflectă asupra pacientului, a spitalului (aglomerarea unor spitale terminus) ca şi a medicului curant care se alege într-o gardă cu un pacient greu pe care nu-l poate rezolva”, scrie medicul bucureştean, care precizează că acceptă soluţii şi păreri, acesta fiind doar punctul său de vedere

Imediat au apărut și reacțiile colegilor de breaslă. În timp ce mai mulți medici au fost de acord cu afirmația medicului, confirmând că pacienții cu probleme mai grave nu sunt tratați de anumiți medici ci trimiși în alte spitale, alți doctori susțin că e ciudat ca o astfel de afirmație să fie făcută de cineva din sistem.

Sursa foto: unsplash.com

Despre autor