Selectați pagina

Ce tunsori se poartă în această primăvară și cum ne îngrijim corect părul – FOTO

Ce tunsori se poartă în această primăvară și cum ne îngrijim corect părul – FOTO

Primăvara bate la ușă și, odată cu revenirea la viață a naturii și femeile simt nevoia să facă mici schimbări de imagine. Iar cea mai la îndemână schimbare se poate face cu o vizită la salon, unde un stilist priceput poate face minuni cu imaginea unei femei.

„Femeile au început să se preocupe mai mult de îngrijirea părului și nu am simțit, ca în alți ani, că sunt mai multe programări la salon în jurul datei de 8 martie. Au fost foarte multe cliente și în ianuarie, și în februarie. Iar acesta este un lucru bun, femeile au început să dea mai multă atenție părului, să nu aștepte câteva luni pentru a-și vopsi rădăcinile sau o ocazie specială pentru aranjatul părului”, a spus pentru ȘtiriMed, Sandra-Diana Peștean, hairstylist la Salon Carmela, în Cluj-Napoca.

2017 03 07 11 26 20 170

Sandra-Diana Peștean, hair stylist la Salon Carmela

Pentru această primăvară, stilistul propune look-ul androgin, adică tunsorile scurte, băiețești și tunsorile drepte, fara scări și perfect întinse cu peria sau cu placa. Dar sunt încă cerute și tunsorile in stil bob scurt în spate și mai lung în față, ușor texturat și bretonul á la Brigitte Bardot – adaptat formei feței.

„Dacă vorbim de culori, clientele mele mi-au cerut în salon, cel mai mult, nuanța blond beige. În această primăvară se poartă culoarea de tip Contouring, adică șuvițe amplasate cu atenție în păr, pentru a sublinia trăsăturile feței sau pentru a masca imperfecțiunile maxilarului. Balayage-ul se menține și în acest an. În plus, acum se poartă stilul Sombre – varianta mult mai delicată a Ombre-ului, o îmbinare mai fluidă a nuanțelor. Se poartă și rădăcinile închise la culoare sau crescute, dar și nuanța Denim, acel albastru închis tipic jeans-ilor”, mai explică stilistul Sandra-Diana Peștean

Cum îngrijim corect părul acasă

Pentru a fi sănătos, deci implicit să arate bine, e nevoie ca părul să fie corect îngrijit. Iar pentru acest lucru nu e neapărat nevoie să mergeți la salon, deoarece câteva proceduri corecte asupra părului se pot face și acasă.

„Pentru a menține parul sănătos recomand clientelor să folosească produse adaptate tipului lor de păr, obligatoriu cele vopsite să folosească un șampon pentru păr vopsit și o mască pentru păr vopsit. Sunt multe femei care fac greșeala de a pune masca și la rădăcină, însă aceasta se pune doar pe lungimea părului, evitând rădăcina. După spălarea corectă a părului, acesta se se va tampona ușor cu prosopul pentru a elimina excesul de apă, iar apoi se va aplica masca pentru păr par timp de minimum 5-10 minute”, spune stilistul Sandra-Diana Peștean

Potrivit acesteia părul vopsit are nevoie de atenție specială, așa că se evită spălarea cu apă foarte fierbinte, ci se folosește apa călduță. Ultimul pas pe care ar trebui să îl respectăm ca să avem părul ca și după o vizită la salon, ar fi aplicarea unui serum pentru păr – o cantitate mică aplicată doar pe vârfuri – pentru a netezi eventualele fire rebele.