Selectați pagina

Cel mai căutat și bine plătit personaj în luna Decembrie: Moș Crăciun de închiriat. Cât costă un Moș cât mai real

Cel mai căutat și bine plătit personaj în luna Decembrie: Moș Crăciun de închiriat. Cât costă un Moș cât mai real

Luna decembrie poate fi declarată „luna lui Moș Crăciun… de închiriat”.  Moda s-a schimbat, copiii nu îl mai așteaptă pe Moș Crăciun să vină noaptea pe hornul casei și să lase cadourile sub brad. Acum, Moșul vine în sufrageria de acasă, cu sacul plin și stă de vorbă cu copiii. Și totuși, cum reușește Moș Crăciun să ajungă lângă bradul a mii de copii, într-o singură seară? Răspunsul e relativ simplu: cu ajutorul părinților, care se dau peste cap să îl aducă pe Moș Crăciun și la ei acasă.

La o simplă căutare pe Google, în fața ochilor ni se afișează sute de oferte la Moș Crăciun de închiriat. Moșii Crăciun se găsesc cu ușurință, în special în orașele mari, unde astfel de bussines-uri au prins avânt în ultimii ani. Doar că agenda lor e cam plină încă din primele zile ale lunii decembrie. Moș Crăciunii de închiriat nu merg doar la casele copiilor, ci și la serbările din grădinițe sau școli sau chiar și la petrecerile corporate.

ȘtiriMed a stat de vorbă cu administratorul unei firme care închiriază Moș Crăciun. Ioana Găzdac este o antreprenoare care oferă resurse pentru petreceri, iar din portofoliul afacerii ei nu lipsesc nici Moșii Crăciun, atât de căutați în fiecare decembrie. Iată răspunsul la câteva întrebări, pe care sigur și le pun mulți părinți în această perioadă.

Cât costă un Moș Crăciun de închiriat și ce face acesta?

Ioana Găzdac: Pe piaţă tarifele încep de la 150 de lei şi pot ajunge la 650 de lei sau mai mult, atunci când clienţii optează pentru un pachet de servicii. În cazul nostru, în general, moşii îşi fac prezenta pentru suma de 250 de lei.
Moşii interacţionează cu copiii, le împart daruri, fac poze cu ei, glumesc sau îi trag de limbă să afle câte boroboaţe au făcut pe parcursul anului. Fiecare Moş are obiceiurile lui. Unii primesc scrisori dinainte sau afla de la părinţi câteva „secrete” cu care reuşesc să-i uimească pe copii. Cu toţii îşi dau silinţa să păstreze magia lui Moş Crăciun vie şi să nu-i dezamăgească pe cei mici.

CITEȘTE ȘI: ORAȘUL DIN ROMÂNIA UNDE MOȘ CRĂCIUN SE PLIMBĂ TIMP DE 3 SĂPTĂMÂNI CU TRAMVAIUL ȘI OFERĂ CADOURI COPIILOR – FOTO

Moş Crăciun petrece cel puţin o oră cu copiii la serbări sau evenimente, 15- 20 de minute acasă la copii, în seara de Ajun. Desigur că sunt şi excepţii, doar că, pentru a se păstra magia momentului, Moşul nu poate „zăbovi” foarte multă vreme într-un loc.

Cât de solicitați sunt Moșii tăi pentru petrecerile corporate? În acest caz care sunt tarifele?
Ioana Găzdac: Sunt solicitaţi şi la petrecerile organizate de firme. În ultimii ani se cauta Moşii cu barba reală destul de mult. Însă, eu mereu încerc să le aduc aminte că am în echipă câţiva moşi actori care interpretează rolul lui Moş Crăciun exemplar şi merita şi ei un loc la evenimente. Tarifele încep de la 300 de lei şi în funcţie de timpul pe care îl petrec între copii se schimbă. În general companiile având buget, aleg Moşii cu experienţă şi care arată cât mai real. Ideal este să se facă programările din timp, însă găsim soluţii pentru fiecare solicitare în parte.

Moș Crăciun merge și la serbări în grădinițe? Cum interacționează cu cei mici, astfel încât să nu se dea de gol?
Ioana Găzdac: În luna decembrie Moşii sunt disponibili şi pentru serbări la grădiniţă sau la şcoală. Programările se fac încă din luna noiembrie. Moşii mai vechi sunt căutaţi din timp. Însă, ca şi în orice domeniu, programările intense se fac înainte de evenimente. De obicei, la serbări, Moşii ajung spre finalul programului, copiii nu interacţionează foarte mult cu ei. Dacă nu au barba reală, îi ajută foarte mult costumaţiile şi accesoriile. Povestesc cu ei, le ascultă poeziile sau cântecelele, fac poze împreună. Copiii sunt destul de mici şi cred în el.

Le faci Moșilor un „instructaj”?
Ioana Găzdac: Fiecare Moş are personalitatea lui. Unii au experienţă deja de câţiva ani pentru rolul lui Moş Crăciun. Şi-au creat nişte obiceiuri. Pe cei noi îi „instruiesc” la început ca să ştie în ce constă munca lui Moş Crăciun, le dau idei de conversaţii, le menţionez diferite situaţii în care pot fi puşi ca şi Moşi Crăciuni. Dacă este necesar, îi şi însoţesc la primele apariţii, ca să le uşurez interacţiunea cu copiii. Cu toţii păstrez legătura pentru a mă asigura de disponibilitatea lor, le transmit observaţii legate de copiii la care vor ajunge şi le fac legătura cu clienţii.

Cât de aglomerată e agenda Moșilor în această perioadă?

Ioana Găzdac: Moşii sunt destul de ocupaţi în săptămâna 10 – 14 decembrie şi 17 – 21 decembrie. În zilele cu serbări merg şi la mai multe serbări într-o zi, depinde de intervalul orar. De asemenea, agenda lor e cea mai încărcată în seara de Ajun, intervalul orar 17:00 – 22:00, când încearcă să ajungă să se întâlnească cu cât mai mulţi copii cuminti.

 

Moș Crăciun, fie el cu barba reală, alpinist, șugubăț, tânăr actor sau bătrân, poate fi comandat de AICI

Informații suplimentare despre Moșii Crăciun îi puteți cere direct Ioanei Găzdac, telefonic: 0741020439 sau prin e-mail: ioanagazdac@gmail.com

CITEȘTE ȘI: CINE ESTE MOȘ NICOLAE, SFÂNTUL COPIILOR ȘI AL IUBIRII, CARE LASĂ NOAPTEA DARURI ÎN GHETUȚELE PUSE PE GEAM

Sursa foto: arhivă personală Ioana Găzdac