Selectați pagina

Cel mai important neurochirurg român din lume deschide în Cluj un centru medical de excelență în neurochirurgie

Cel mai important neurochirurg român din lume deschide în Cluj un centru medical de excelență în neurochirurgie

Profesorul Ștefan Florian,  clasat într-un top 5 mondial al celor mai buni neurochirurgi ai lumii, deschide în Cluj un centru de excelență în neurochirurgie. Investiția, în valoare de 45 de milioane de euro, va fi suportată din fondurile Ministerului Sănătății.

„Pentru Cluj, un proiect de importanţă naţională, spun eu, este promovat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă, astfel încât vom finanţa un centru naţional de neurochirurgie, de excelenţă în neurochirurgie, un proiect care are finalizat studiul de prefezabilitate, un proiect absolut extraordinar şi generos pentru partea de neurochirurgie şi nu numai”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea, citată de Agerpres, într-o conferinţa de presă susţinută alături de preşedintele European Federation of NeuroRehabilitation Societies (EFNR), prof. dr. Dafin Mureşanu.

Inițiativa acestui centru îi aparține profesorului Ștefan Florian, șeful Clinicii de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, iar construcția va începe anul viitor. Studiul de prefezabilitate al acestui centru este deja finalizat.

Sursa foto: adevarul.ro