Selectați pagina

FOTO. Cel mai vârstic donator din ţară a salvat mai multe vieţi. Prelevarea a avut loc la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş

FOTO. Cel mai vârstic donator din ţară a salvat mai multe vieţi. Prelevarea a avut loc la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş

Cel mai vârstnic donator din România a dat o nouă sansă la viaţa mai multor pacienţi din ţară. Este vorba despre o femeie de 84 de ani, a cărei familii a fost de acord cu prelevarea de organe. Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au realizat intervenţia de prelevare de organe (ficat şi rinichi) de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Lupta pentru viaţă a continuat duminică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, cu încă o prelevare de organe. Este vorba despre o femeie de 84 de ani, internată în Secţia Clinică ATI, aceasta fiind cel mai vârstnic donator din România. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Desi pacienta avea o vârstă înaintată, familia a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni, se arată într-un comunicat al spitalului.

prelevare organe tg mures 2
Prelevarea organelor a fost făcută de la un donator învârstă

Rinichii au fost transplantaţi la doi pacienţi aflaţi pe listele de asteptare de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Au fost transplantati un barbat şi o femeie de 61 şi 63 de ani, din judeţele Bihor şi Arad, care aşteptau pe dializa de 1-2 ani.
Grefele functioneaza foarte bine, a declarat Iacob Gheorghiţa, purtătorul de cuvânt al Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

prelevare organe tg mures
Rinichii donatorului de 84 de ani au ajuns la Cluj

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş – Dr. Bianca Grigorescu – kdp, As. Dorin Boca şi coordonatorul regional Dr. Oana Pitea – a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună.

Prelevarea de organe realizată în cursul zilei de Duminică este a treia din anul 2022, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Despre autor