Selectați pagina

Încă o stradă din Cluj transformată într-o zonă verde, ca în Vest. Inițiatorul proiectului Centrul Verde este Andi Daisler

Încă o stradă din Cluj transformată într-o zonă verde, ca în Vest. Inițiatorul proiectului Centrul Verde este Andi Daisler

Centrul Clujului (re)devine verde, grație clujeanului Andi Daisler care a venit cu ideea că străduțele cochete, dar gri din centrul Clujului, pot deveni verzi și colorate. Exact ca cele din orașele turistice ale țărilor vest europene.

După ce a transformat o idee în tradiție și a reușit să facă din strada Potaissa un eveniment periodic, acum, Andi Daisler și asociația pe care a fondat-o își propun să tramsforme și Centrul Verde într-un eveniment permanent.

CITEȘTE ȘI: LT. DR. CARMEN BALOG, SINGURA FEMEIE MEDIC DE URGENȚĂ DINTR-O UNITATE MEDICALĂ DE AVIAȚIE DIN ROMÂNIA, A PRIMIT EMBLEMA DE MERIT „ACȚIUNI UMANITARE” CLASA A III-A

„Asociația Daisler transformă centrul gri al municipiului Cluj-Napoca într-o oază de verdeață. Aducem un strop de culoare și parfum în cele mai frumoase zone istorice ale orașului și le transformăm astfel încât să se alinieze zonelor tipice pe care le regăsim în orașele din Vest.
Anul acesta ne îndreptăm atenția spre zona străzii Andrei Șaguna, cea căreia noi îi spunem Mica Veneție – o zonă încântătoare, cu un potențial extraordinar. Suntem convinși că sute de ghivece cu flori vor reuși să o transforme instantaneu. Așa că ne-am gândit să le oferim anul acesta, în luna august, în cadrul proiectului Centrul Verde.”

transmit cei din Asociația Daisler

“1.000 de jardiniere cu plante de sezon așteaptă să fie donate celor care muncesc sau locuiesc aici, tocmai pentru ca împreună să redăm farmecul străzii Andrei Șaguna – un farmec care nouă ni se pare că provine din orice oraș din centrul și vestul Europei. Practic, încercăm să o cosmetizăm, pentru ca locuitorii orașului și turiștii să vadă zona cu alți ochi”,

spune Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler.

Cei care locuiesc în zonă și vor să fie parte a poveștii străzii Andrei Șaguna, trebuie doar să completeze acest formular:

Prima livrare va avea loc săptămâna viitoare, în perioada 16-22 august.

Anul trecut Centrul Verde a înfrumusețat străzile din zona Pieței Muzeului și a reușit să pună în valoare clădiri care ascund în spatele zidurilor groase o istorie de sute de ani.

Centrul Verde este realizat de Asociația Daisler sponsorizat de Wolfpack Digital, Daisler Print House și Eco Garden Construct.

Ce face Asociația Daisler


Asociația Daisler este un ONG fondat în 2016 la Cluj-Napoca, preocupat de procese de reactivare urbană la nivel național. Asociația Daisler organizează Strada Potaissa – Piața de flori altfel, Lights On – Festivalul de light-art și Blue Monday.