Selectați pagina

Modelul declarațiilor pe proprie răspundere, pe care trebuie să le aveți la îndemână, dacă locuiți în Cluj-Napoca

Modelul declarațiilor pe proprie răspundere, pe care trebuie să le aveți la îndemână, dacă locuiți în Cluj-Napoca

O serie de restricții va intra în vigoare, de duminică seara, în Cluj-Napoca și în toate localitățile unde rata de infectare cu SARS-COV2 depășește valoarea de 4 la mia de locuitori.

Măsuri care se aplică în Cluj-Napoca

Astfel, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, magazinele, supermarket-urile, piețele, aprozarele și alți operatori economici, își vor închide activitatea la ora 18:00. În timpul săptămânii, acestea rămân deschise până la ora 21:00.

Excepție de la această regulă fac farmaciile, benzinăriile și firmele care efectuează transport de mărfuri sau transport persoane cu vehicule cu o capacitate mai mare de 9 locuri.

Este permisă, în continuare, activitatea operatorilor care fac livrări la domiciliu.

Sălile de sport și de fitness se închid până când rata de infectare scade sub 3.5 la mia de locuitori.

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, este interzisă deplasarea înafara locuinței, după ora 20:00. Deplasarea după această oră este permisă doar cu un motiv bine întemeiat (la farmacie, pentru servicii medicale de urgență sau în interes de serviciu).

Dacă locuiți în Cluj-Napoca și veți fi nevoit să ieșiți pentru motivele explicate mai sus, AICI găsiți modelul declarației pe proprie răspundere.

Dacă sunteți angajator, AICI găsiți modelul de adeverință pe care trebuie să îl completați și să îl înmânați angajaților.

Sărbătorile religioase, neafectate de măsurile restrictive

Autoritățile spun că cei care sărbătoresc Paștele catolic, vor avea permisiunea să participe la ceremoniile religioase desfășurate în cursul nopții.

În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 27 martie—28 martie 2021, în intervalul orar 18.00—22.00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah;

În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie—4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00—2.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase;”.

se arată într-un comunicat de presă remis de Prefectura Cluj, după ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

CITEȘTE ȘI: NOI RESTRICȚII ANTI-COVID: CIRCULAȚIE INTERZISĂ DUPĂ ORA 20.00 ȘI MAGAZINE ÎNCHISE DUPĂ ORA 18.00 VEZI LOCALITĂȚILE AFECTATE

Despre autor