Selectați pagina

Cluj: 17 clase şi grupe din şcoli au activitatea suspendată din cauza infectării cu COVID

Cluj: 17 clase şi grupe din şcoli au activitatea suspendată din cauza infectării cu COVID

Au apărut primele cazuri de COVID-19 în şcolile şi grădiniţele din Cluj. La doar 4 zile de la deschidere mai mulţi profesori şi elevi s-au întors acasă. Astfel 17 clase şi grupe de preşcolari şi-au suspedat cursurile faţă în faţă. Mai mult 30 de angaţi ai şcolilor sunt în acest moment în izolare.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Cluj spun că măsurile au fost luate imediat ce au apărut noile cazuri de infectare cu COVID-19 şi îndeamnă părinţii să respecte regulile.

În aceste zile au apărut cazuri de elevi cu simptome, dar și cazuri confirmate care au condus la suspendarea activităţii cu prezenţă fizică în clasa respectivă (17 clase/grupe de preșcolari) la nivelul județului, dar și 30 de cazuri de angajați ai școlilor, care sunt în această perioadă în izolare/carantină, fiind unii confirmați, alții, contacți direcți ai unor persoane confirmate de DSP cu Sars-CoV-2. În aceste situații, unitățile de învățământ respectă prevederile Ordinului comun al Ministerului Educației, respectiv al Ministerului Sănătății, suspendând activitatea cu prezență fizică pentru 14 zile. Săptămânal, în funcție de evoluția ratei incidenței, comunicate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, școlile propun modificarea scenariilor de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ, care sunt analizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și aprobate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.
Îmi exprim încrederea că, dacă toată populația va respecta, în continuare, măsurile sanitare și de păstrare a distanței, nu vor apărea focare la nivelul localităților, care să ne determine să luăm decizii de suspendare a activităților cu prezență fizică în unitățile școlare, a spus Amalia Gurzău, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Cluj.

Părinţii sunt cei care trebuie să anunţe imediat reprezentanţii şcolilor şi grădiniţelor în cazul în care apar simptome specifice COVID-19.

La aproape o săptămână de la deschiderea cursurilor, putem aprecia că activitatea didactică se desfășoară în condiții optime în toate unitățile de învățământ din județ. Suntem în legătură permanentă cu directorii unităților de învățământ, care gestionează respectarea măsurilor de siguranță, dar și comunicarea cu părinții, care informează permanent diriginții, învățătorii și educatoarele cu privire la starea de sănătate a copiilor, a adăugat Amalia Gurzău, reprezentant al ISJ Cluj.

În judeţul Cluj şcolile şi grădiniţele au fost deschise în funcţie de scenariul în care se află fiecare localitate. VEZI AICI care este sfatul pediatrului.

Despre autor