Selectați pagina

Cluj: Crește numărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19. 27 de pacienți noi, în ultimele 24 de ore

Cluj: Crește numărul persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19. 27 de pacienți noi, în ultimele 24 de ore

Numărul persoanelor depistate pozitiv cu noul Coronavirus crește rapid și în județul Cluj. În ultimele 24 de ore au fost depistați 27 de pacienți noi, cu 11 mai mulți față de ziua precendentă, când se înregistraseră 16 pacienți noi testați pozitiv.

20 de persoane sunt internate pe secțiile de Terapie Intensivă ale Spitalelor COVID, 15 dintre acestea sunt din județul Cluj. De la începutul pandemiei, 38 de persoane și-au pierdut viața din cauza noului virus, iar 23 dintre acestea erau din județul Cluj.

Unde sunt tratați pacienții COVID în Cluj

Pacienții testați și diagnosticați pozitiv cu COVID-19 sunt spitalizați și tratați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care se ocupă doar de această categorie de pacienți și în Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, care funcționează ca spital suport COVID.

În cadrul Spitalului de Boli Infecțioase s-a deschis, în 27 iulie, o secție mobilă de ATI, cu 11 paturi, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de Coronavirus. 

Noua secție este deservită de personal specializat, detașat din alte unități sanitare ale județului, potrivit prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean.

Din 5 august, în Cluj-Napoca va mai funcționa încă un spital suport COVID, e vorba de Spitalul Clinic de Recuperare, singurul de acest fel din Transilvania.

Situația Coronavirus în România

La nivel național, numărul îmbolnăvirilor noi se menține peste pragul de 1.000. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.232 de cazuri noi, din 20581 de teste. S-au înregistrat și 48 de decese, în ultimele  24 de ore. E prima dată când în România, de la începutul pandemiei, mor, într-o zi, 48 de persoane, din cauza Coronavirus.