Selectați pagina

Cluj: 4 echipe mobile de vaccinare deservesc 5 județe. Cum funcționează vaccinarea „mobilă” anti COVID

Cluj: 4 echipe mobile de vaccinare deservesc 5 județe. Cum funcționează vaccinarea „mobilă” anti COVID

Patru echipe mobile de vaccinare, din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Cluj, deservesc 5 județe: Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Satu Mare.

Echipele mobile de vaccinare au fost înființate pentru ca persoanele care locuiesc în zone izolate și greu accesibile, să poată primi vaccin împotriva COVID-19, dacă își doresc acest lucru.

Deasemenea, persoanele care nu se pot deplasa, dar își exprimă dorința de imunizare pot solicita ajutorul unui centru mobil de vaccinare.

La nivelul Spitalului Clinic Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca s-au constituit patru echipe de vaccinare anti-COVID mobile (două de bază și două de rezervă) pentru a acționa în localități izolate sau greu accesibile din județele arondate spitalului: Cluj, Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Satu Mare. În perioada 19-20.04.2021, în cooperare cu autoritățile locale, s-au efectuat recunoașteri în scopul identificării spațiilor și îndeplinirii condițiilor cerute pentru desfășurarea în bune condiții a activităților de vaccinare. În caz de necesitate, acolo unde nu există spații corespunzătoare, vor fi folosite cele două containere puse la dispoziție de către A.N.R.S.P.S.

se arată într-o informare a Direcției Medicale, din cadrul MApN

20 de centre mobile de vaccinare, la nivel național

Centrele mobile de vaccinare sunt organizate în containere asigurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, iar echipele mobile își desfășoară activitatea în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.

colectiv echipa mobila de vaccinare
Personalul militar care lucrează în centre mobile de vaccinare/Sursa foto: cpt. Emilia Sima/Facebook

„Echipele vaccinatoare sunt formate din personal medico-sanitar din cadrul MApN (medici și asistenți medicali) și paramedici din cadrul DSU, în funcție de numărul de beneficiari și capacitatea spațiului de vaccinare amenajat în localitate.”

transmit reprezentanții MApN, prin intermediul unui comunicat de presă

La nivel național funcționează 20 de centre mobile de vaccinare, arondate Spitalelor Militare de Urgență.