Selectați pagina

Cluj: Peste 6300 de femei s-au testat în cadrul campaniei pentru depistarea cancerului de col uterin și a celui de sân

Cluj: Peste 6300 de femei s-au testat în cadrul campaniei pentru depistarea cancerului de col uterin și a celui de sân

Peste 6300 de persoane au fost testate gratuit în perioada 6 martie – 13 aprilie 2023, la Cluj Arena în cadrul campaniei de prevenție, respectiv depistarea precoce a cancerului de col uterin și a celui de sân.

Pe esplanada stadionului au fost desfășurate, cu ajutorul a două unități mobile aparținând Institutului Oncologic, activități de testare gratuită pentru cancerul de col uterin și pentru cel de sân pentru peste 6300 de persoane, din care peste 2800 de doamne au fost testate pentru cancerul de col uterin, iar peste 3500 au beneficiat de mamografii gratuite.

„Este o nouă reușită care ne bucură și care reconfirmă preocuparea noastră constantă pentru sprijinirea sistemului sanitar. Aflați la momentul bilanțului, este extrem de îmbucurător să constatăm faptul că doamnele au conștientizat importanța prevenției și a intervenției timpurii pentru asigurarea unei stări de sănătate, și s-au testat într-un număr atât de mare. Ținând cont de rezultatele excelente, vom sprijini și organiza și pe viitor, astfel de campanii. De asemenea, încurajăm, în continuare, clujencele să acceseze serviciile medicale gratuite, de înaltă calitate și să se testeze și la locațiile fixe din județ.”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Reamintim faptul că în baza protocolului de colaborare încheiat cu unitatea spitalicească clujeană, Consiliul Județean și-a asumat punerea la dispoziția instituției medicale, în mod gratuit, a unor spații aflate în proprietatea sa, unde să fie realizate procedurile specifice, respectiv asigurarea cheltuielilor de funcționare a spațiilor.

Totodată, forul administrativ județean a urmărit facilitarea dialogului Institutului Oncologic cu autoritățile locale din județ, precum și cu mediul de afaceri, în vederea creșterii numărului de beneficiari. De asemenea, pentru ca informația referitoare la desfășurarea inițiativelor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, Consiliul Județean a asigurat o promovare intensă a acestora.
Ambele programe de screening au urmărit informarea, educarea pentru sănătate și testarea în masă a populației supuse riscului.

Despre autor