Selectați pagina

A început vaccinarea cu doza 3, în Cluj. Toate paturile de ATI COVID din județ sunt ocupate.

A început vaccinarea cu doza 3, în Cluj. Toate paturile de ATI COVID  din județ sunt ocupate.

Locurile de ATI COVID din spitalele din Cluj sunt ocupate în totalitate. 52 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 sunt internați la Terapie Intensivă, iar în spitale se fac acum demersuri pentru suplimentarea paturilor ATI.

„Sunt 4 locuri libere la Spitalul de Copii, iar în curs de mărire avem la Boli Infecțioase, Pneumologie,Spitalul Clinic Județean de Urgențe și Spitalul Militar. În acest moment, în Spitalul de Copii sunt 7 pacienți cu COVID-19, toți sunt pe secție, niciun copil nu se află la Terapie Intensivă”

a declarat prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard

Medicii se așteaptă ca ân perioada următoare să crească numărul pacienților care ajung la Terapie Intensivă și recomandă populației să se vaccineze.

A început vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19, în Cluj

În județul Cluj, marți, a început administrarea celei de a treia doze de vaccin împotriva COVID-19. Primele trei persoane care au solicitat a treia doză s-au vacinat de dimineață, la orele 08.05, 08.15, respectiv 08.30, la un centru de vaccinare din Dej, precum și la centrele de vaccinare „Ion Creangă” și ”Alexandru Vaida Voevod” din Cluj-Napoca.

Pentru vaccinarea cu doza 3 de vaccin, e nevoie ca persoana să aibă 6 luni împlinite de la rapelul cu doza 2.

„Vaccinarea cu doz 3 se face fără vreo programare prealabilă, doar prin prezentarea la centrul de vaccinare cu cartea de identitate. Nu există o procedura sau ordine anume, așa cum am avut anul trecut în primele luni. Este recomandată categoriilor vulnerabile, în special, dar se poate vaccina oricine dorește. Spre deosebire de anul trecut, ianuarie-februarie, dispunem de două resurse importante: doze de vaccin și centre de vaccinare”

a declarat Irina Munteanu, subprefectul județului Cluj

Vaccinarea cu doza 3 se face doar cu serurile Pfizer și Moderna.

CITEȘTE ȘI CÂT E RATA DE INFECTARE ÎN CLUJ-NAPOCA