Selectați pagina

Cluj: Cabinete medicale cu activitatea blocată, după ce cablurile de fibră optică au fost furate

Cluj: Cabinete medicale cu activitatea blocată, după ce cablurile de fibră optică au fost furate

Cel puțin patru cabinete medicale din Cluj-Napoca au activitatea blocată de două zile, după ce cablurile de fibră optică de pe raza a a 3 cartiere au fost furate. Sute de pacienți au rămas fără rețete medicale, în lipsa Internetului.

„Parcă nu este de ajuns că programul nostru este mai mereu blocat, iar ieri angajații Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au fost în grevă, acum ne-am trezit și fără Internet și telefonie. Noi folosim încă serviciile de telefonie fixă, pentru programări la cabinet. Iar de Internet avem nevoie pentru tot ce facem, de la rețete pentru medicamente, până la trimiteri medicale pentru pacienți. De joi ne-am trezit fără Internet și nici astăzi după-masă (n.r. vineri) situația nu este rezolvată. De la compania care se ocupă de rețeaua de Internet ni s-a spus că au fost furate cablurile de fibră optică, pentru a fi valorificate, fiind din cupru. Doar aici în zonă, cartierul Între Lacuri, sunt 4 cabinete medicale care nu și-au putut desfășura activitatea”, a declarat pentru ȘtiriMed, dr. Elena Nagy, medic de familie, care are cabinetul în cartierul Între Lacuri, în Cluj-Napoca.

dr elena nagy, despre iod în caz de atac nuclear
dr. Elena Nagy, medic de familie

Medicul mai spune că în aceeași situație – cu activitatea blocată – mai sunt și alți medici de familie care au cabinete pe raza cartierelor Mărăști, Gheorgheni, dar și în localitatea Dezmir.

Poliția confirmă incidentul

Polițiștii clujeni au fost sesizați și confirmă că în mai multe zone din Cluj-Napoca a fost furturi ale unor cabluri de fibră optică.

”Pentru situațiile urgente, am încercat să ne descurcăm, făcânt hotspot de pe telefoanele mobile, însă programul în care lucrăm noi la cabinet, SIUI, funcționează greu și are nevoie de o conexiune stabilă. Pentru binele pacienților noștri, sperăm să se remedieze situația cât mai repede”, a mai completat dr. Elena Nagy, medic de familie în Cluj-Napoca

CITEȘTE ȘI: PILOT CLUJEAN, ÎN ECHIPAJUL ELICOPTERULUI SMURD CARE A SALVAT UN BĂRBAT ACCIDENTAT ÎN MASIVUL PIATRA MARE