Selectați pagina

UPDATE Când s-ar putea trece în școală online în Cluj. Irina Munteanu, subprefect: „Gradul de ocupare în spitale, a locurilor COVID, este de 41,52%”

UPDATE Când s-ar putea trece în școală online în Cluj. Irina Munteanu, subprefect: „Gradul de ocupare în spitale, a locurilor COVID, este de 41,52%”

O decizie recentă a CNSU arată că elevii vor trece în școală online atunci când, la nivel de județ, gradul de ocupare în spitale, a locurilor COVID, ajunge la 75%.

UPDATE

Potrivit datelor transmise de Prefectura Cluj, duminică, sunt 300 de persoane internate în secțiile COVID din spitalele din județul Cluj. Mai jos puteți afla și câte paturi sun disponibile, în total.

Care este situația în Cluj

În județul Cluj, în acest moment există 428 de paturi COVID, în secții și 47 de locuri de terapie intensivă. Datele arată că, joi, în 13 ianuarie, în spitale erau internați 269 de pacienți, cu diagnostic COVID, dintre care 33, la ATI.

Dacă numărul de cazuri continuă să crească la fel de rapid ca în ultimele zile, gradul de ocupare în spitalele din Cluj ar putea ajunge la 75%, în mai puțin de două săptămâni.

Autoritățile spun, însă, că, în funcție de nevoi, numărul de paturi se poate suplimenta.

”Acum avem 428 de paturi în secții și 47 de locuri de Terapie Intensivă. Locuri COVID, pe secții, există în toate spitalele din țară. Avem și în Dej, Turda, Gherla, Câmpia Turzii, ba chiar la Dej și Turda există și ATI. Cazurile ușoare și medii se tratează în aceste spitale, iar cazurile grave se redirecționează spre Spitalul de Boli Infecțioase sau alte spitale mari, dedicate COVID. Gradul de ocupare, în acest moment este de 41,52%. Menționez, însă, că avem posibilitate de suplimentare. La ATI, putem suplimenta până la 97 de paturi, de exemplu”, a explicat pentru ȘtiriMed, Irina Munteanu, subprefect al județului Cluj

irina munteanu despre școală online
Irina Munteanu, subprefectul județului Cluj/Sursa foto: Facebook Irina Munteanu

Subprefectul a mai precizat că nu neapărat numărul de locuri ar fi o problemă, ci personalul care să lucreze în secțiile COVID.

„Și în valul doi, când sistemul sanitar a fost suprasaturat, principala provocare a fost personalul. Am detașat din alte părți, am găsit soluții, până la urmă, dar e bine de știu că problema nu o constituie paturile în format fizic, ci personalul care trebuie să se ocupe de bolnavi”, a mai spus Irina Munteanu

CITEȘTE ȘI: VACCIN ÎMPOTRIVA COVID-19 PENTRU COPII. LISTA CENTRELOR DIN CLUJ