Selectați pagina

Cluj: Doar două locuri libere la ATI pentru bolnavii cu forme grave de COVID-19

Cluj: Doar două locuri libere la ATI pentru bolnavii cu forme grave de COVID-19

Spitalele din Cluj sunt la un pas să rămână fără locuri libere la ATI pentru pacienţii care fac forme grave de COVID-19. În acest moment din cele 52 de paturi, 50 sunt ocupate şi doar două au mai rămas libere. Autorităţile speră ca în curând să intre în circuit şi alte spitale care vor avea paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19.

Așteptăm modificarea Ord. 555 a MS care va include încă 17 paturi de ATI din 4 unități medicale: 6 Medicala 1, 4 IRGH, 5 Militar și 2 Spital Dej. Pe langa cele 17 paturi ATI Covid vor mai intra in circuit încă 149 paturi normale Covid de la unitățile medicale menționate mai sus.Deci total vom avea 69 de paturi Covid ATI.Momentan sunt 52 din care 50 ocupate. Ordinul ar trebui să apară azi sau mâine că sa intre cu acelea în functiune, a spus prefectul Clujului Mircea Abrudean.

La nivel naţional 1097 de persoane sunt în acest moment internate în secţiile de ATI ale spitalelor. În Timişoara 6 persoane au decedat după ce nu au mai avut loc în secţia ATI.  Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a declarat pentru news.ro ca secţia este arhiplină.

În ultimele 24 de ore, 423 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj, iar rata de infectare este de 6,59 la mia de locuitori.  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.304 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Despre autor