Selectați pagina

Fata din Cluj care s-a înecat cu un jeleu la școală a murit. Putea fi salvată?

Fata din Cluj care s-a înecat cu un jeleu la școală a murit. Putea fi salvată?

Fata de 14 ani care s-a înecat la școală cu un jeleu, în urmă cu 6 zile, a decedat la Terapie Intensivă. Medicii din Cluj nu au mai putut face nimic pentru a o salva. În acest caz a fost sesizată poliția care a deschis un dosar penal.

Fetița a decedat în cursul zilei de ieri. Deoarece cauza decesului e traumatică, adică aspirație de corp străin s-a anunțat poliția, aceasta fiind o procedura obișnuită, a declarat Dana Dreghiciu, purtătorul de cuvant al Spitalului de Urgență pentru Copii din Cluj.

Putea fi fata salvată?

Potrivit surselor medicale care au intervenit la fața locului jeleul care a rămas blocat în gâtul fetei era foarte mare. Avea 6 cm și se lipise de trahee. Astfel chiar și în cazul manevrei Heimlich executate corect ar fi fost, cel mai probabil, imposibil ca jeleul să fie scos. Medicii care au ajuns la fața locului au reușit să îl scoată doar cu o pensă.

Jeleul cu are s-a înecat fata era alb cu verde, cu aroma de măr. Erau jeleuri destul de mari care se g[sesc prin supermarketuri, și sunt foarte periculoase.

CITEȘTE MAI MULT AICI FATA CARE S-A ÎNECAT CU UN JELEU LA O ȘCOALĂ DIN CLUJ, ÎN STARE GRAVĂ. CE SPUN MEDICII

Despre autor