Selectați pagina

Începe etapa 2 de vaccinare împotriva COVID-19. Cine sunt primele persoane imunizate și câte centre funcționează în Cluj

Începe etapa 2 de vaccinare împotriva COVID-19. Cine sunt primele persoane imunizate și câte centre funcționează în Cluj

Începe etapa 2 de vaccinare împotriva COVID-19, destinată populației la risc, celor care suferă de boli cronice, precum și persoanelor care lucrează în domenii cheie, cum ar fi sectorul educației, apărării sau sectorul guvernamental.

Cum va decurge etapa de 2 de vaccinare în Cluj

În județul Cluj, primele persoane imunzate în etapa 2 de vaccinare sunt persoanele din centrele medico-sociale și rezidențiale (cămine de bătrâni, centre de tip casă familială, instituții din cadrul DGASPC). Deasemenea, vor fi vaccinați și angajații care lucrează în aceste instituții.

În județul Cluj sunt un număr de 49 centre rezidențiale, iar numărul persoanelor care ar urma să fie vaccinate în perioada următoare este de aproximativ 2.000 persoane, incluzând și personalul care asigură asistența.

transmit autoritățile din Cluj

Lista centrelor de vaccinare din Cluj

În județul Cluj vor fi amenajate 30 de centre de vaccinare, unde vor fi imunizate și persoanele care se înscriu în etapa a 3-a de vaccinare.

Momentan, pentru etapa a 2-a, sunt funcționale doar 10 centre – 4 puncte medicale, care au funcționat și în etapa 1 și încă 6 centre noi.

  1. Cluj-Napoca, Școala „Ion Creangă”, Aleea Peana, nr. A – 1 flux;
  2. Cluj-Napoca, Centrul Medical Unirea – str. Observatorului nr. 1-2 – 3 fluxuri;
  3. Turda – Colegiul Național „Mihai Viteazul” – sala de sport cu cabinet medical – str. Ion Rațiu, nr. 111 – 1 flux;
  4. Câmpia Turzii – Hala Agroalimentară Piața Mureșului – str. Mureșului nr. 18 – 1 flux;
  5. Dej – Centrul de Servicii Sociale – str. Regina Maria, nr. 26 – 1 flux;
  6. Gherla – Liceul Teoretic „Kemény Zsigmond”, str. Fermei nr. 35a – sala de sport – 1 flux;
  7. Cluj-Napoca – Institutul Inimii „Prof. Dr. Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca – Calea Moților, nr. 19 -21 – 1 flux;
  8. Spitalul Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” – Cluj-Napoca, str. Traian Moșoiu, nr. 22 – 1 flux;
  9. Spitalul Regina Maria Cluj-Napoca – Calea Dorobanților nr. 29, Cluj-Napoca;
  10. Centrul Medical MedLife S.A. – Calea Moților, nr. 32 – 1 flux.

Celelalte 20 de centre vor fi deschise etapizat, anunță autoritățile, în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare.

13 centre de vaccinare vor fi funcționale în municipiul Cluj-Napoca, 3 în municipiul Turda, 1 în municipiul Câmpia Turzii, 1 în municipiul Gherla, 2 în municipiul Dej, 1 în orașul Huedin, 1 în localitatea Călățele, 1 în localitatea Apahida, 1 în localitatea Chinteni, 1 în localitatea Gilău, 1 în localitatea Băișoara, 1 în localitatea Aghireșu, 1 în localitatea Florești, 1 în localitatea Baciu și 1 în localitatea Mociu.

În România, imunizarea pentru COVID-19 se face cu 2 vaccinuri – unul produse de Pfizer -BioNTech și unul produs de Moderna. Primele 14.000 de doze de vaccin Moderna au ajuns în țară în urmă cu 2 zile.

Până acum au fost vaccinate împotriva COVID-19 154.268 de persoane, majoritatea cadre medicale și angajați din sistemul medical.