Selectați pagina

Cluj-Napoca a depăşit pragul de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Ce măsuri s-ar putea lua

Cluj-Napoca a depăşit pragul de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Ce măsuri s-ar putea lua

Municipiul Cluj-Napoca a depăşit pragul de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori. Mai precis 3.02 a fost incidenţa înregistrată pe localitate. Mâine, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni pentru a lua noi masuri care să limiteze răspândirea Coronavirus.

Mâine vom analiza în CJSU toate aspectele. Deocamdată vorbim de 3,02, în condițiile în care ne raportăm doar la populația rezidenta pe baza datelor de la Evidența Persoanelor. Totuși avem un numar foarte mare de studenți în Cluj-Napoca, precum și alte persoane care activează aici și nu sunt înregistrate în evidențe. Vedem cum evolueaza cifrele mâine și luăm deciziile care se impun cu siguranță, a spus prefectul Mircea Abrudean.

Autorităţile iau în calcul mai multe restricţii noi, din cauza numărului mare de cazuri din municipiu.

Practic, măsurile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unități de învățământ preuniversitar – ore exclusiv online, masca obligatorie în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior (rămân terasele și delivery sau take away), închiderea activităților de jocuri de noroc si închiderea programului cu publicul pt cinematografe și instituțiile de cultură. Avem la dispoziție 48 ore de la depășirea unui prag de incidenta pt a lua masuri, a completat prefectul.

Mai multe localităţi din judeţ au depăşit pragul de 3 cazuri de Coronavirus la mia de locuitori. Este vorba despre Floreşti unde incidenţa e de 3.22 la mia de locuitori, Gherla cu 3.01, Savadisla cu 6.30 şi Sic cu 8.73. Pe judeţul Cluj incidenţa cazurilor de COVID-19 este de 2.32 la mia de locuitori.

 

Despre autor