Selectați pagina

Cluj-Napoca s-ar putea închide la 3 cazuri la mia de locuitori, anunţă prefectul

Cluj-Napoca s-ar putea închide la 3 cazuri la mia de locuitori, anunţă prefectul

Municipiul Cluj-Napoca are o rată de infectare de 2.18 la mia de locuitori. Asta după ce la nivelul judeţului Cluj s-a înregistrat astăzi un nou record de cazuri, adică 227 de persoane. Autorităţile spun că e o chestiune de timp până când municipiul va avea 3 cazuri la mia de locuitori, moment in care oraşul s-ar putea închide.

Avem un record absolut de cazuri in Cluj, sigur că situația e una îngrijorătoare, alarmantă. Aceste masuri sunt necesare mai ales că sunt stabilite prin hotărâre de guvern. Ele sunt clare se aplica direct. La nivelul judetului Cluj avem peste 3 la mie, in judet la cum se merg lucrurile vom ajunge și în municipiul. După ce depășim 3 la mie luam și alte decizii putem lua în calcul și carantinarea, a spus prefectul Clujului Mircea Abrudean.

Autorităţil iau în calcul ca masca să devină obligatorie şi pe stradă.

Lucrurile evoluează într-o situație de nedorit. Facem toate eforturile noi ca autoritati. Ne ajuta aceasta hotărâre a Guvernului pentru că reiese din anchet că evenimentele private au fost motivul pentru creșterea numărului de cazuri. Portul măștii in spațiile în spatii deschise obligatorie doar în cele 3 uat(n.r. Gherla, Câţcău şi Sic) cu peste 3 la mie decomandata.  Rugămintea și apelul se referă purtarea măștii peste tot in spatiile deschise. Putem observa că e deja obișnuită în spațiile deschise din Cluj Napoca. Vom ajunge la o rată de 3, in scurt timp și vom institui și asta, a mai completat prefectul.

La nivelul judeţului Cluj au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 227 de cazuri de COVID-19.

Despre autor