Selectați pagina

Terapie inovatoare, în premieră, la Cluj pentru tratamentul disfuncţiile erectile sau prostatita cronică

Terapie inovatoare, în premieră, la Cluj pentru tratamentul disfuncţiile erectile sau prostatita cronică

Terapie inovatoare ESWT pentru tratamentul neinvaziv al afectiunilor urologice adusă. în premieră, la Cluj de o clinică.

Pacientii pot fi trataţi de afectiunile urologice, precum disfunctiile erectile de cauza vasculara, prostatita cronica si boala Peyronie, cu ajutorul terapiei Shockwave – ESWT (Extracorporeal Shock Wave Therapy). EWST este un tratament revolutionar, non-invaziv, complet nedureros, fara efecte adverse si cu aplicabilitate larga in domeniul medical, fiind utilizata atat in urologie, cat si in ortopedie, reumatologie, medicina sportiva si recuperare medicala. Totul se face la Clinica Medicover din Cluj-Napoca, fiind singura unitate medicală din judeţ cu acest tip de aparat.

Tratamentul se realizează sub supraveghere medicala cu aparatul de ultima generatie ESWT DUOLITH SD1 T-Top, cu grad inalt de precizie, cu o adancime de focalizare superioara altor echipamente similare, cu beneficii reale in tratarea pacientilor cu afectiuni urologice. Permite tratamentul non-invaziv si fara durere al prostatitei cronice, al disfunctiilor erectile si al bolii Peyronie, fara a produce efecte adverse.

Tehnologia ESWT a schimbat abordarea medicala a unor probleme urologice precum prostatita cronica sau disfunctia erectila, cu o incidenta tot mai ridicata in ultimii ani. Studiile arata ca unul din zece barbati se confrunta cu cel putin un episod de disfunctie erectila pe parcursul vietii, in timp ce 50% din barbatii cu varste de peste 50 de ani sufera de disfunctia erectila.

Tratamentul cu unde de soc imbina stiinta medicala, fizica si tehnologia performanta cu scopul de a obtine beneficii terapeutice pentru pacienti. Din echipa medicala ESWT fac parte doctori cu experienta in diagnosticarea si tratarea afectiunilor aparatului urinar:

Roxana Andra Coman – medic specialist urologie

Dragos Mihai Trifu – medic specialist urologie

Paul Prundus – medic specialist urologie

Cum se pot programa pacientii la ESWT Urologie – Medicover Cluj

Apelati call center 021 9896 pentru o programare la unul dintre specialistii urologi;

In cadrul unui consult initial, medicul specialist urolog va explica daca si cum tehnologia ESWT este potrivita pentru tratarea afectiunii tale, si poate recomanda realizarea unor investigatii pentru confirmarea diagnosticului

Ulterior consultului de specialitate, puteti programa o prima sedinta de ESWT. Numarul de sedinte va fi comunicat de catre medicul urolog, acesta poate varia, de la 4 sedinte saptamanale, pana la 10, urmand un protocol obligatoriu.

In curand, in cadrul clinicii Medicover Republicii din Cluj-Napoca vor fi disponibile si tratamente ESWT pentru recuperare medicala si reumatologie. Acestea vor fi efectuate de catre un fizioterapeut, la indicatiile medicului curant.

Terapia cu unde de soc a prostatitei cronice

Terapia cu unde de soc a prostatitei cronice nu provoaca durere pacientului in timpul sedintelor de tratament. Undele ESWT livreaza o cantitate mare de energie ce patrunde in profunzimea glandei prostatice unde produc efecte terapeutice – revascularizeaza si refac tesuturile afectate.

Disfunctiile erectile reprezinta cea mai comuna tulburare sexuala si afecteaza barbatii pe masura ce inainteaza in varsta. In societatea moderna, prevalenta disfunctiilor erectile este din ce in ce mai ridicata, atingand inclusiv la barbati tineri. Din cercetarile disponibile in acest moment, cauzele disfunctiilor erectile sunt de origine vasculara in majoritatea cazurilor.

.

Despre autor