Selectați pagina

Cluj: Testări pentru prevenirea cancerului de col și mamografii gratuite pentru femei, în luna martie

Cluj: Testări pentru prevenirea cancerului de col și mamografii gratuite pentru femei, în luna martie

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin și a celui de sân în Cluj. În perioada 6 – 31 martie femeile sunt așteptate pe esplada stadionului Cluj Arena pentru investigații. Testările se vor face în două unități mobile care aparțin Institului Oncologic din Cluj, de luni până vineri, între orele 8.30 și 20.00.

Cele două campanii sunt organizate de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca împreună cu Consiliul Județean Cluj.

„Întrucât ambele inițiative urmăresc asigurarea stării de sănătate a populației, încurajez doamnele să acceseze serviciile puse la dispoziție, cu atât mai mult cu cât intrăm în luna dedicată femeilor. Reamintim că prevenția și diagnosticarea precoce salvează vieți!”,a declarat Alin Tișe președintele consiliului Județeam.

Pentru testarea, prevenirea și depistarea cancerului de col uterin, persoanele interesate pot apela, pentru programări și informații, numărul de telefon 0215.277.598, disponibil de luni, 27 februarie a.c., de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 18:00.

În cazul acestui tip de testare grupul țintă îl reprezintă femeile cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani care au domiciliul în oricare dintre județele Cluj, Bihor, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

În același timp, mamografiile gratuite se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani care locuiesc în cele șase județe ale regiunii Nord-Vest: Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

Pentru a beneficia de aceste proceduri medicale este necesară efectuarea unei programări prealabile la numărul de telefon 0758.621.395, de luni până vineri, între orele 08:30 – 16:00.

Reamintim faptul că cele două campanii fac parte din cadrul a două proiecte cu finanțare europeană al căror beneficiar este Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

Despre autor