Selectați pagina

O sală de recuperare medicală respiratorie se va deschide pentru pacienți cu sindrom post-Covid la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj

O sală de recuperare medicală respiratorie se va deschide pentru pacienți cu sindrom post-Covid la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj

Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj va avea o Sală de Recuperare Medicală-Respiratorie. Aici se vor putea trata pacienții care au suferit de COVID-19 și nu s-au recuperat în totalitate.

Consiliul Județean va modifica organigrama unității sanitare pentru a se putea înființa noua structură.

Principala modificare vizează înființarea unei noi structuri, o Sală de Recuperare Medicală-Respiratorie. Aceasta va fi deservită de către personalul Secției Clinice Pneumologie I și kinetoterapeutul spitalului.

„Ne adaptăm în mod continuu și, urmare a pandemiei de coronavirus și a efectelor post-COVID, luăm măsurile necesare pentru a asigura un act medical de cea mai bună calitate. Cu siguranță, această nouă facilitate medicală pe care o înființăm va fi în beneficiul a numeroși clujeni și al altor pacienți.”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Scopul noii structuri este acela de a asigura reabilitarea continuă a pacienților cu sindrom post-COVID-19, atât în cazul celor care au avut forme severe de boală și au necesitat tratament în serviciile de terapie intensivă, cât și a celor care au manifestat forme moderate și chiar ușoare de boală, precum și a persoanelor cu alt tip de probleme respiratorii.

Se are în vedere, de asemenea, îmbunătățirea performanțelor fizice și cognitive ale pacienților pentru a le oferi acestora o mai bună calitate a vieții atât în plan individual, cât și în plan familial, profesional și social. Totodată, se urmărește diminuarea sechelelor pulmonare și a impactului acestora asupra fiziologiei aparatului respirator, precum și realizarea unei evidențe a bolnavilor pentru recuperarea medicală respiratorie și a capacității de muncă.

Nu în ultimul rând, echipa de specialiști ai Sălii va realiza planurile de recuperare medicală respiratorie a pacienților, în colaborare cu personalul de specialitate din secțiile spitalului, va efectua tratamentul de recuperare medicală respiratorie a bolnavilor la recomandarea personalului de specialitate și va comunica medicilor care au trimis pacienți pentru tratament medical recuperator concluziile asupra eficienței tratamentului aplicat.

Despre autor