Selectați pagina

Clujul a trecut de 100 de cazuri de COVID-19 pe zi. Prefectul: Ne pregătim pentru ce e mai rău

Clujul a trecut de 100 de cazuri de COVID-19 pe zi. Prefectul: Ne pregătim pentru ce e mai rău

Clujul înregistrează cel mai mare număr de cazuri de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrare 104 cazuri noi.  În acest moment e un focar activ la un cămin de bătrâni din Câţcău.

Este pentru prima dată cand avem peste 100 de cazuri. Avem un focar la Câţcău unde în cursul serii de ieri au fost depistaţi încă 24 de pozitivi. Avem acolo peste 40 de pozitivi, 32 sunt rezidenţi, iar 8 cazuri din personal. Vor fi evaluaţi. Cei care prezintă forme uşoare sau asimtomatici vor fi carantinaţi în centrul care aparţine de DGASPC, iar cei cu forme medii sau grave vor fi internaţi în spital. Sigur că evoluţia numărului de cazuri e îngrijorătoare, vedem şi la nivel naţional, incidenţa e crescută în judeţele mari aşa cum este şi Clujul, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

În spitalele COVID locurile la ATI sunt ocupate aproape în totalitate. Prefectul Clujului spune că autorităţile se pregătesc pentru ce este mai rău şi iau în calcul deschiderea unei noi secţii de Terapie Intensivă.

În acest moment din punct de vedere a infrastructurii medicale COVID avem locuri la Spitalul de Recuperare, la Spitalul de Infecţioase rulajul este continuu. La ATI din cele 35 de locuri în momentul de faţă avem disponibile 4. Sigur că ne gândim să creştem capacitatea de terapie intesivă, să ne pregătim pentru ce e mai rău şi analizăm în momentul de faţă extinderea la Spitalul de Infecţioase cu încă o secţie sau să deschidem o secţie nouă ATI în altă unitate medicală, a adăugat prefectul Clujului.

Autorităţile au înteţit controalele în şcolile din judeţ.

Alte măsuri pe care le avem în vedere, întărirea controalelor la şcoli, cafenele, baruri pentru a preveni . Avem 53 de elevi şi 16 cadre didactice pozitive. Nu avem cazuri de a trece în scenariul roşu, cel puţin deocamdată. Analizăm pe localităţi pe mediul urban Dej, Gherla pentru a vedea dacă se impun măsuri restrictive pentru agenţi economice, a adaugat Mircea Abrudean.

La nivel naţional au fost 2086 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore.

Sursa foto: Pixabay

Despre autor