Selectați pagina

26 ianuarie 2022, ziua în care începe vaccinarea împotriva COVID a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

26 ianuarie 2022, ziua în care începe vaccinarea împotriva COVID a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Vaccinarea împotriva COVID a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani începe, în România, în 26 ianuarie 2022, anunță reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Platforma Națională de Vaccinare este funcțională, de joi, 13 ianuarie, iar copiii pot fi programați din contul părinților.

„Începând cu data de 26 ianuarie 2022, copiii cu vârste între 5 și 11 ani pot primi vaccinul împotriva COVID-19. De astăzi,13 ianuarie, programările se pot realiza doar în centrele de vaccinare dedicate acestora, regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali. Vaccinul adminstrat este Comirnaty, produs de compania Pfizer/ BioNTech, iar schema de vaccinare prevăzută pentru această categorie de vârstă este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile”, au transmis reprezentanții CNCAV

Oficialii mai precizează că vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie, care au solicitat doze pediatrice.

În acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național.

CITEȘTE ȘI: EVOLUŢIE RAPIDĂ A CAZURILOR DE COVID. CLUJ-NAPOCA A SĂRIT DE PRAGUL DE 7 LA MIE