Selectați pagina

Colegiul Naţional „George Coşbuc„ din Cluj se închide. A crescut numărul cazurilor de COVID

Colegiul Naţional „George Coşbuc„ din Cluj se închide. A crescut numărul cazurilor de COVID

Un liceu din Cluj-Napoca se închide după ce numărul cazurilor de COVID a crescut. Este vorba despre Colegiul Naţional „George Coşbuc„ care va trece în scenariul 3. Timp de două săptămâni elevii vor învăţa doar de acasă în sistem online.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat în această seară câteva modificări de scenarii privind funcționarea unităților de învățământ din județ, ca urmare a schimbării situației epidemiologice, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj și cu avizul Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj.

Astfel:
– ca urmare a apariției în această după-masă a celui de al 5-lea caz de elev pozitiv în 3 clase diferite, se va aplica scenariul 3 de funcționare în cazul Colegiului Național „George Coșbuc”, din Cluj-Napoca, începând de mâine, 30.09.2020;

– Grădinița cu program prelungit „Micul Prinț” Cluj-Napoca, va trece la scenariul 2, începând cu data de 30.09.2020;

– Școala Gimnazială „Lia Manoliu” Cornești, Com. Cornești, județul Cluj, va trece la scenariul 2, începând cu data de 30.09.2020.

Evoluția epidemiologică la nivelul județului va fi evaluată constant de autorități, iar modificarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ, precum și alte măsuri necesare pentru reducerea riscului de îmbolnăvire în rândul comunității, vor fi luate imediat ce situația o va impune, se mai arată în comunicat.

În ultimele 24 de ore, 73 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj

Despre autor