Selectați pagina

Complicații care pot apărea la dentist. Ce spune dr. Sergiu Spătaru, medic specialist endodont

Complicații care pot apărea la dentist. Ce spune dr. Sergiu Spătaru, medic specialist endodont

Complicațiile care pot să apară în timpul tratamentelor dentare sunt astăzi aproape inexistente. Asta, datorită medicilor care folosesc tehnologie performantă.

„Dacă se fac procedurile în mod corect, cu toate sistemele de ultima generație, șansele sunt mici. Noi putem garanta că folosind acest instrumentar nou scădem șansele apariției complicațiilor, a spus dr. Sergiu Spătaru, medic specialist în Endodonție la MB Dental.

Printre cele mai frecvente complicații care apar în timpul tratamentelor stomatologice pot fi ruperea unui ac pe canalul dentar sau perforația în timpul intervenției. Medicul le rezolvă, însă, rapid, cu ajutorul unui microscop performant, care există  în dotarea fiecărui cabinet din clinica MB Dental. 

„Instrumentul pe care îl folosim noi, o bucată din el, poate să se fractureze pe canal. Aici intervenim noi cu ajutorul microscopului și cu intrumentarul de ultrasunete, vom scoate instrumentul fracturat din canal și vom putea duce la capăt tratamentul de canal. O altă complicație este perforația, când medicul nu găsește traiectoria corectă a canalui ajungând să facă perforație. Pacientul vine la noi iar cu ajutorul microscopului și în urma radiografiei putem închide perforația”, a precizat dr. Sergiu Spătaru, medic specialist în Endodonție de la MB Dental.

VEZI ȘI: STOMATOLOGIE ASISTATĂ DE MICROSCOP. TRATAMENTELE ENDODONTICE SUNT NEDUREROASE, IAR PACIENTUL SCAPĂ DE FRICA DE STOMATOLOG

Și pentru că, în unele cazuri, apar durerile post operatorii, medicii au soluții pentru a le reda pacienților zâmbetul.

„O altă complicație ar fi că mulți pacienți se plâng de durerea post operatorie. Ea se poate rezolva medicamentos. Nu înseamnă că medicul a făcut ceva gresit dar unele bacterii trec de rădăcină și trebuie ajutat cu medicamente antibiotice și antiinflamatoare”, a completat dr. Sergiu Spătaru, medic specialist în Endodonție de la MB Dental.

Dacă în urmă cu 10 ani numărul pacienților la care apăreau complicații, în timpul tratamentelor endodontice, era ridicat, astăzi, medicii pot spune că situația s-a îmbunătățit datorită accesului la tehnologii de ultimă generaţie. Doar la un pacient din 10 pot apărea probleme, în timpul intervențiilor stomatologice, spun specialiștii. 

Pe Dr. Sergiu Spătaru îl găşiţi, în Cluj-Napoca, la Clinica MB DENTAL.

Lista de servicii o puteţi consulta AICI.

Rubrica „3 minute de sănătate” este oferită de MB Dental.

Realizator: Gabriela Buruian

Imagine: Lorin Bătinaş

Editor Video: Daniela Groze

„3 minute de sănătate” este o producție ȘtiriMed

CITEȘTE ȘI: 9 MITURI DESPRE DURERILE DE DINȚI, EXPLICATE DE MEDICUL STOMATOLOG ŞTEFAN JITARU, UNUL DINTRE PIONERII TRATAMENTELOR LA MICROSCOP

Despre autor