Selectați pagina

Consultații medicale gratuite pentru studenții de la Medicină Veterinară din Cluj

Consultații medicale gratuite pentru studenții de la Medicină Veterinară din Cluj

În campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară au fost deschise două cabinete medicale moderne. Cei peste 6500 de studenți au acum acces la consultații de medicină generală, dar și la  consultații stomatologice gratuite.

 

E o idee genială, de când sunt student chiar am simțit nevoia unui cabinet medical în campus. Până acum am avut la comun cu cei de la UMF , mereu era aglomera. Știu colegi care aveau nevoie de bilete de trimitere si stăteau mult la coadă, a declarat un student pentru stirimed.ro.

După cum se știe medicina dentară e scumpa și e o oportunitate bună pentru studenții care nu își permit. O să vin la dentist că am câteva carii că manânc dulciuri. O să îmi fac niște plombe, a spus o studentă.

Doi medici vor asigura în permanență serviciile medicale pentru studenți.

Serviciile gratuite sunt tratamentele, cariile, urgențele,  extracțiile. Acum stomatologia de urgență e o ambiguitate. Vin studenții, nu știu unde sunt urgențele,  e un câștig enorm pentru că e e gratuit și e în campus. Nu pierd timp pot sa tina legătura cu noi, a spus dr Gabriel Iosif.

Prima rețetă a fost prescrisă de primarul Emil Boc care a anunțat că primăria a investit 75.000 de lei pentru dotarea cabinetelor și va asigura consumabilele pentru medici.

 

Renunțăm la prescripție și recomandăm mișcare multă domnul rector. Sunteți sănătos tun, a spus primarul.

E cel mai modern cabinet dotat de noi. Dacă nu era deschiderea USAMV, nu aveau studenții acces la servicii în campus de ultimă generație. 75 de mii de lei a fost contribuția primăriei pentru dotare,  a adăugat Emil Boc.

Nu a fost niciodată cabinet aici, nici când eram eu student, era un cabinet pe Hașdeu. USAMV nu a avut pentru studenți cabinet. E un câstig mare mai ales ca toți studenții pot să beneficieze gratuit, a spus Cornel Cătoi, rectorul Cornel Cătoi.

Cabinetele medicale vor fi deschise zilnic, iar serviciile vor fi gratuite.

Despre autor