Selectați pagina

Control de amploare la Spitalul de Arși. Un miner internat acolo ar fi fost ucis de bacterii

Control de amploare la Spitalul de Arși. Un miner internat acolo ar fi fost ucis de bacterii

O echipă de control a ajuns la  Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București. Ministrul Sănătății a cerut ca să fie verificate condițiile în care a decedat una dintre victimele exploziei de la Uricani. Minerul s-a stins din viață, în această dimineață, din cauza infecțiilor nosocomiale, potrivit declarațiilor făcute de președintele Asociației pentru Protecția Pacientului.

Prof. dr. Florian Bodog a dispus reprezentanților Inspecției Sanitare de Stat să efectueze un control la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri în urma informațiilor apărute în mass-media cu privire la decesul uneia din victimele exploziei de la Uricani.Echipa de control va prezenta conducerii Ministerului Sănătății un raport, se arată într-un comunicat al ministerului Sănătății

Vasile Barbu, președintele Asociației pentru Protecția Pacientului susține că la doi ani de la Colectiv lucrurile nu s-au schimbat. Minerul nu avea arsuri foarte grave, dar a murit din cauza bacteriilor din spital.

Fişa pacientului arată clar faptul că avea două infecţii cu Klebsiella şi Pioceanic, germeni extremi de periculoşi. Unul dintre germeni ar fi ajuns în corpul bolnavului din cada în care a fost spălat.

Vă reamintesc, în explozia de la Mina Uricani, trei persoane au fost rănite și alta a murit. În această dimineață, la Spitalul de Arși din București a murit și Alin Băran, șeful de schimb al ortacilor.

Despre autor