Selectați pagina

Copiii din mediul rural din Cluj vor testa diferite tehnologii utile în procesul educaţional

Copiii din mediul rural din Cluj vor testa diferite tehnologii utile în procesul educaţional

O nouă campanie marca JCI Cluj aduce copiii mai aproape de tehnologie.

După ce în ultimul an am reușit să distribuim peste 100 de echipamente IT unor elevi din comunități defavorizate, în 2021 ne-am propus să dezvoltăm proiectul Tech It Out cu o componentă specială, se arată în comunicatul JCI Cluj.

Mai exact, ne-am propus să amenajăm “hub-uri” educaționale în mai multe școli din zona rurală a județului Cluj, în care elevii să poată testa diferite tehnologii utile în procesul educativ, dar la care nu au avut acces până acum. Acestea vor fi dotate cu PC-uri și laptopuri, dispozitive VR sau imprimante 3D, zone de lucru și colțuri dedicate lecturii.

Prima astfel de sală ar urma să fie inaugurată în data de 1 Iunie – de Ziua Copilului și, totodată, ziua în care sărbătorim un an de Tech It Out. Vom merge la școala din Băișoara.

Ne place să credem că nu există vreo limită și că atâta vreme cât există dorință de implicare activă, orice proiect poate prinde contur. Însă pentru a transforma aceste visuri în realitate avem nevoie, implicit, de sprijin.

În prezent am lansat o campanie de colectare de device-uri (PC-uri, laptop-uri, tablete) pentru a dota aceste săli, precum și o strângere de fonduri pentru a putea achiziționa și alte materiale necesare. Astfel, invităm comunitatea să ni se alăture! Doar împreună putem contribui la un viitor mai bun al copiilor din comunitățile mai puțin norocoase.

Invităm întreaga comunitate să ni se alăture în acest demers pe care l-am pornit fiind convinși că putem produce o schimbare pozitivă. Aceste echipamente îi vor ajuta pe elevii din mediul rural să aibă parte de lecții interactive și să își dezvolte diferite competențe. Având în vedere că aceste școli nu beneficiază de dotări de ultimă generație, credem că o astfel de inițiativă le va aduce noi perspective și oportunități. Educația stă la baza unei societăți sănătoase și reprezintă una dintre pricipalele direcții pe care noi le susținem prin acțiunile pe care le desfășurăm în cadrul organizației, spune Izabella Szakacs, project manager Tech It Out.

Cum vă puteți implica? Donați:
• prin Revolut sau BT Pay la ‪0723476830‬
• sau prin transfer în contul asociației JCI Active Citizens Cluj – RO04BTRLRONCRT0254378205 Banca Transilvania
• pentru device-uri, vă rugăm să ne lăsați un mesaj privat pe Facebook sau la adresa office@jcicluj.ro

Despre autor