Selectați pagina

Festivalul miniElementum dă startul la distracție, în vacanța de vară. Copiii sunt așteptați, în weekend, în Florești

Festivalul miniElementum dă startul la distracție, în vacanța de vară. Copiii sunt așteptați, în weekend, în  Florești


Copiii sunt așteptați la distracție în cele trei zile de miniElementum. Acesta se va desfășura între 16-18 iunie, chiar la începutul vacanței de vară, la Centrul de Recreere Anadary din localitatea clujeană Florești (Strada Stejarului f.n.).

or avea loc o mulțime de activităţi culturale, artistice şi distractive, pentru a face din minifestivalului Elementum, un eveniment creativ şi amuzant pentru copii, dar şi pentru părinţi. Printre activităţile de la miniElementum se numără: teatru de păpuşi, spectacole interactive de muzică și dans (Mr. Nicu, Etherium Eurythmy), numere de magie, bubble-party și ateliere creative. Acestea vor fi completate de concerte (Big Dimm a’Band, Due Celeste), activităţi distractive, loc de joacă interior cu tiroliană, lasertag, tobogane gonflabile, piscină cu bile şi spațiu de joacă exterior amenajat cu căsuţe tematice.

Intrarea la miniELEMENTUM este liberă, doar unele dintre activități vor fi taxate (tobogane gonflabile, lasertag, facepainting), însă prețurile sunt accesibile pentru toate buzunarele, promit organizatorii.

”Focul, Aerul, Apa si Pământul și-au făcut prieteni noi în lumea Anadary. Și pentru că le-a fost tare dor de voi s-au gândit să dea o petrecere la marginea pădurii. La intrarea în festival nu trebuie să plătiți nimic, dar unele dintre activități precum lasertag, toboganele gonflabile, facepainting, vor fi taxate suplimentar. Nu vrem să dezamăgim, așa că vă asigurăm că preţurile vor fi accesibile şi merită să le încercați.

Veniţi şi bucuraţi-vă de distracție și creativitate fără nicio bătaie de cap! Ne dorim să vă oferim o experiență memorabilă, plină de distracție și activități culturale, într-un cadru natural şi prietenos. Aşadar, haideți să sărbătorim începutul de vacanţă împreună la miniElementum, în frumoasa poieniță Anadary! Anul acesta e doar o mini ediție a festivalului, dar ne străduim să găsim spațiul potrivit care să cuprindă un nou ELEMENTUM la amploarea din 2019”, a declarat Anna Crainic, organizatorul miniELEMENTUM.

Programul mini-festivalului:
● Vineri, 16 iunie – 14,00 – 22,00
● Sâmbătă, 17 iunie – 10,00 – 22,00
● Duminică, 18 iunie – 10,00 – 20,00

Participanții vor avea acces la food & drinks zone, unde pot alege dintr-o varietate de rețete de mâncare delicioasă, dulciuri și băuturi. De asemenea, accesul în zona de activități se poate face cu pături sau salteluțe din spumă.

Despre ELEMENTUM
Cele 4 elemente clasice ale naturii, AER, APĂ, PĂMÂNT și FOC, plus unul ”bonus”, SUFLET, s-au reunit, în iunie 2019, în județul Cluj, la Complex Lac Luncani, sub forma ELEMENTUM, un festival ”în ritmul familiei”. Timp de trei zile, cadrul natural feeric desfășurat pe 20 de hectare a fost gazda celui mai amplu eveniment dedicat întregii familii, indiferent de vârstă, din România. Peste 3.000 de membri ai familiilor au luat parte la distracție. Festivalul a fost pus apoi pe hold, din cauza pandemiei, iar ediția din 2022 a fost anulată din cauza unor neînțelegeri cu managerii locației, care au hotărât majorarea prețurilor de chirie cu două luni înainte de festival.

Despre miniELEMENTUM
miniELEMENTUM s-a născut, în 2021, din dorința de a fi alături de familiile cu copii, însă într-un cadru mai restrâns, specific perioadei pandemice. Evenimentul s-a desfășurat doar pe timpul zilei, la fel ca și această a doua ediție. Locația din 2021 a fost LakeView – beach, burgers & bar, Somesul Cald, iar participanții s-au bucurat de plimbări cu barca, de caiace, stand-up paddle board (SUP), waterbikes, jetboards și Aquaglide, parcul nostru nautic gonflabil. La mal au avut loc spectacole de teatru, cu acrobați și cu magicieni, ateliere de baloane, de creație și senzoriale.

Despre Anadary
Centrul de Recreere Anadary și-a luat misiunea de a crea oportunităţi egale atât pentru copiii care provin din familii cu posibilități financiare, cât și pentru cei care provin din familii cu posibilităţi financiare reduse sau inexistente: copii cu autism, copii de etnie romă și copii ce provin din familii cu venituri foarte mici sau fără venituri, cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani.
Ei și-au asumat misiunea socială de a facilita accesul la programele educaționale din cadrul centrului de recreere Anadary, tuturor copiilor, în vederea:
● prevenirii și tratării obezității (ateliere despre alimentație și nutriție sănătoasă)
● dezvoltării artistice (workshop de pictură, dans, sculptură)
● creșterea calității vieții copiilor cu autism, fiind primul centru de recreere ce dispune de o cameră senzorială pentru copiii cu astfel de probleme.
Universul Anadary este acel loc de basm unde prichindeii cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 ani sunt liberi să alerge, să învețe, să se joace, să râdă și să viseze.

Despre autor