Selectați pagina

Coronavirus: Clinica Medicală I din Cluj se închide ca să sprijine Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Coronavirus: Clinica Medicală I din Cluj se închide ca să sprijine Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

Clinica Medicală I din Cluj-Napoca, aflată în subordinea Spitalului Clinic Județean de Urgență, se închide ca să poată prelua pacienții cu diferite afecțiuni de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Astfel, ca să facă loc pentru preluarea unui număr cât mai mare de pacienți infectați cu COVID-19, Spitalele de Boli Infecțioase vor muta pacienții cu alte afecțiuni, în alte spitale.

„Nu mai internăm pacienți cronici și încercăm să închidem Clinica Medicală I ca să îi sprijinim pe colegii de la Infecțioase”, a spus pentru ȘtiriMed, Petru Șușcă, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

Numărul de pacienți diagnosticați cu Coronavirus crește îngrijorător în România, în acest moment fiind înregistrate 37 de cazuri.

La nivel național s-a dispus măsura ca Spitalele de Boli Infecțioase din țară să își degreveze activitatea și să facă loc pentru cazurile de COVID-19.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a spus, miercuri, că, în prezent, România se află în Scenariul 2, iar următorul lucru pe care îl fac autoritățile este să depisteze suspecții și să pregăteaască spitalele pentru Scenariile 3 și 4.

„În primele două scenarii ne-am axat pe prevenție, acum ne extindem la tot ce e contacți. La București am suplimentat epidemiologii. Ne pregătim pentru un aflux al cetățenilor care vin din alte zone. (…) Încă menținem prevenția ca punct principal înaintea schimbărilor majore din spitale. În scenariul 3 vom extinde paturile din spitalele de infecțioase, se pregătesc spitalele de suport care vor prelua non coronavirus. E vorba de aproape 2500 de paturi”, a spust Nelu Tătaru.

CORONAVIRUS. CARE SUNT RISCURILE PENTRU FEMEILE ÎNSĂRCINATE ȘI BEBELUȘI