Selectați pagina

Cum se conduce un județ de acasă când în țară e stare de urgență. Trei sferturi dintre angajații CJ Cluj au trecut pe modul home office

Cum se conduce un județ de acasă când în țară e stare de urgență. Trei sferturi dintre angajații CJ Cluj au trecut pe modul home office

Odată decretată starea de urgență în România, din cauza Coronaviruslui, autoritățile publice din țară au început să ia măsuri ca să își protejeze angajații.

În județul Cluj, în Consiliul Județean mai ajung la birou doar o treime dintre angajați. Restul au trecut pe modul home office. Iar măsuri speciale de lucru s-au luat și în alte instituții subordonate forului județean, potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Cluj.

Iată principalele măsuri luate de reprezentanții Consiliului Județean Cluj:

  • Pentru perioada 17 martie – 16 aprilie 2020 s-a instituit munca la domiciliu pentru aparatul de specialitate al Consiliului Județean precum și pentru angajații instituțiilor din subordine, cu posibilitatea prelungirii perioadei. În acest scop, au fost luate măsurile care se impun, urmând a fi asigurat întreg suportul tehnic și logistic;
  • Consiliul Județean recomandă cetățenilor să evite deplasarea la sediul instituției. Aceștia se pot adresa instituției telefonic, la numerele de pe site: (https://www.cjcluj.ro/assets/uploads/Tabel%20telefoane%20martie%202020.pdf) sau să transmită solicitările pe e-mail, la adresele infopublic@cjluj.ro, cjc@cjcluj.ro sau celelalte adrese indicate pe site. De asemenea, se recomandă evitarea depunerii documentațiilor pe suport de hârtie, preferabil fiind să fie transmise scanate.
  • Pentru a asigura continuitatea activității, cel puțin o treime din angajații fiecărui compartiment vor desfășura, în continuare, munca la sediul instituției; În cazul celor care au de efectuat plăți, reamintim lista codurilor IBAN ale conturilor Consiliului Județean deschise la Trezoreria Municipiului Cluj-Napoca (https://www.cjcluj.ro/assets/uploads/Conturi%20-Venituri.pdf).
  • În ceea ce privește Avizele emise de către Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj, acestea se vor putea ridica de la Registratura Consiliului Județean (Calea Dorobanților, nr.106), în fiecare zi de Luni, între orele 9.00-11.00.
  • La nivelul DGASPC Cluj s-a interzis accesul persoanelor străine la beneficiarii aflați în unitățile rezidențiale. Orice petiție sau document necesar pentru programarea la evaluare sau completarea dosarelor pentru persoanele cu handicap se va trimite prin poștă, fax sau e-mail. Documentele necesare întocmirii anchetelor sociale se vor depune la sediul primăriilor, urmând ca acestea să fie scanate și trimise prin e-mail de către asistentul social. De asemenea, s-au amânat vizitele părinților/aparținătorilor/voluntarilor în unitățile de protecție și la asistenții maternali profesioniști.