Selectați pagina

Coronavirus. Măsuri speciale instituite de autoritățile din România pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu nCovid2019 VIDEO

Coronavirus. Măsuri speciale instituite de autoritățile din România pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu nCovid2019 VIDEO

Autoritățile din România au instituit, duminică, măsuri speciale pentru a limita răspândiea infecțiilor cu noul Coronavirus. Astfel, vor fi interzise activitățile publice la care participă cel puțin o mie de persoane, indiferent că sunt organizate în interior sau în aer liber. În plus, activitățile publice cu un număr de participanți mai mic de o mie de persoane, indiferent că sunt din sfera religioasă, culturală sau sportivă, vor fi organizate doar cu avizul Direcțiilor de Sănătate Publică. Măsurile au fost anunțate de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Se interzic activitățile unde participă mai mult de o mie de persoane, până la 31 martie. Pentru fiecare eveniment unde sunt mai puțin de o mie de persoane, decizia se va lua la nivel local. Măsura va fi prelungită în funcție de evoluția crizei. Este o măsură preventivă”, a spus Raed Arafat.

Spitalele, în carantină și măsuri speciale în școli

Tot ca măsură preventivă, spitalele vor intra în carantină. Mai exact, accesul vizitatorilor va fi interzis. În plus, potrivit lui Raed arafat, va fi limitat și accesul studenților la Medicină în spitale.

Măsuri speciale vor fi luate și în școli. În unitățile școlare unde se va înregistra chiar și un caz de Coronavirus, activitatea va fi suspendată timp de 14 zile.

Declarații de presă susținute de secretarul de stat în MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, referitoare la gestionarea situației privind noul Coronavirus (COVID-19)

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Duminică, 8 martie 2020

Situația Coronavirus în România

13 persoane au fost diagnosticate până acum ca fiind infectate cu noul coronavirus, iar 3 dintre acestea s-au vindecat, potrivit autorităților. Ultima persoană diagnosticată este un bărbat de 72 de ani din Galați. În momentul de față, 16 persoane sunt în carantină și circa 13 000 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID-19, despre modul în care se manifestă virusul, modalitățile de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul TelVerde 0800 800 358 sau la +4021.320.20.20, număr valabil pentru cetățenii români aflați în străinătate.

„Rugăm cetățenii să se informeze permanent, să ia în considerare doar informațiile verificate prin surse oficiale și să respecte recomandările autorităților referitoare la prevenirea răspândirii virusului.”, au precizat speciali;tii care fac parte din Grupul de Comunicare Strategica

CITIȚI ȘI CE TREBUIE SĂ FACEȚI DACĂ VENIȚI DIN ZONE AFECTATE DE CORONAVIRUS. RECOMANDĂRILE MEDICULUI EPIDEMIOLOG