Selectați pagina

Coronavirus: primul copil confirmat cu Coronavirus în România. Autoritățile se pregatesc de scenariul 3. Ce se întâmplă la Cluj în scenariul 3 în țară

Coronavirus: primul copil confirmat cu Coronavirus în România. Autoritățile se pregatesc de scenariul 3. Ce se întâmplă la Cluj în scenariul 3 în țară

97 de pacienți sunt diagnosticați până acum pozitiv cu Coronavirus și a apărut primul caz de îmbolnăvire înregistrat la un copil. E vorba de un copil de 1 an din Bacău, care a intrat în contact cu o mătușă. Femeia venise din Italia și era asimptomatică.

Autoritățile se pregătesc să declanșeze scenariul 3, imediat ce numărul de cazuri trece de 100. În situația în care numărul de pacienți diagnosticați cu COVID-19 este între 101 și 2000, Spitalele de Infecțioase din țară vor trata doar pacienți bolnavi de Coronavirus. În celelalte spitale, pacienții vor fi triați, iar cei cu COVID-19 vor avea prioritate, dacă nu sunt urgențe, iar consultarea celorlalți va fi amânată.

Scenariul 3 în spitalele din Cluj

Odată declanșat scenarriul 3, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj va trata doar pacienții infectați cu COVID-19. În acest sens, Clinica Medicală I din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj a fost deja închisă și în termen de 24 de ore va putea fi eliberată total, ca să primească -în caz de nevoie – pacienți de la Spitalul de Infecțioase.

CORONAVIRUS: CLINICA MEDICALĂ I DIN CLUJ SE ÎNCHIDE CA SĂ SPRIJINE SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE

Tot în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență funcționează deja un cort de triaj, unde pacienții cu afecșiuni respiratorii sunt consultați și direcționați apoi spre secțiile spitalului.

PACIENȚII CARE AJUNG LA URGENȚE ÎN CLUJ, TRIAȚI ÎNTR-UN CORT ȘI DIRECȚIONAȚI APOI SPRE SECȚIILE SPITALULUI

În scenariul 3, protocolul prevede ca spațiile spitalelor să fie suplimentate pentru tratarea bolnavilor și vor fi aduși medici suplimentari.