Selectați pagina

Coronavirus România: Aproape 3.000 de cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore. Care e situația în Cluj

Coronavirus România: Aproape 3.000 de cazuri noi, înregistrate în ultimele 24 de ore. Care e situația în Cluj

Zi neagră în statisticile care indică numărul cazurilor noi de  persoane infectate cu SARS-COV 2. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.958 de cazuri noi, din 27.849 de teste efectuate. Este cel mai mare număr de cazuri, înregistrate într-o singură zi, de la debutul pandemiei.

Grupul de Comunicare Strategică a comunicat miercuri și un număr record de decese și de persoane internate la Terapie Intensivă : 82, respectiv 612 persoane internate.

În spitalele COVID din țară sunt unternate acum 8.303 persoane, dintre care 612 sunt la ATI.

 

Situația Coronavirus în Cluj

În județul Cluj, în ultimele 24 de ore, 98 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar 32 de persoane sunt internate pe Secția de Terapie Intensivă. Acum, în cele 3 spitale COVID sunt internați 353 de pacienți.

Din cauza creșterii numărului de cazuri, în unele zone ale juețului au fost luate măsuri suplimentare de protecție. În Dej, de exemplu, autoritățile locale au decis ca masca de protecție să fie purtată și pe stradă, nu doar în spații aglomerate sau închise. Măsura vine după ce, în urmă cu 2 zile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca în Dej, Gherla și Florești, toate restaurantele și barurile să fie închise, cu excepția teraselor, iar școlile să treacă în scenariul 2 de funcționare 

Pentru că medicii din spitale spun că unitățile sanitare sunt deja foarte aglomerate, autoritățile iau în calcul amenajarea unui nou spital, în spital COVID.

CITESTE SI CLUJUL A TRECUT DE 100 DE CAZURI DE COVID-19 PE ZI. PREFECTUL: NE PREGĂTIM PENTRU CE E MAI RĂU