Selectați pagina

Coronavirus în România. Școlile și grădinițele din toată țara vor fi închise timp de o săptămână

Coronavirus în România. Școlile și grădinițele din toată țara vor fi închise timp de o săptămână

UPDATE

Decizia de suspendare a cursurilor în toate școlile și grădinițele din țară a fost anunțată oficial, luni seara, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat decizia de suspendare a cursurilor din învățământul preuniversitare în perioada 11 martie-22 martie inclusiv, cu posibilitatea de prelungire.

„Avem informații că mulți cetățeni români care au aflat de posibilitatea închiderii Lombardiei și-au făcut bagajele și au pornit spre România. Grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală”, a spus Orban.

Situația Coronavirus în România împinge autoritățile să ia măsuri drastice de prevenție. Școlile și grădinițele din toată țara se închid, iar cursurile vor fi suspendate timp de o săptămână, începând de miercuri, 11 martie, potrivit unor surse politice citate de g4media.ro. La ora transmiterii acestei știri ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în cadrul căreia s-a luat această măsură, este încă în desfășurare.

Măsura închiderii școlilor a fost luată ca măsură preventivă, pentru a limita răspândirea îmbolnăvirilor cu COVID 2019. Propunerea suspendării cursurilor a fost făcută de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, care a declarat că școlile ar trebui închise până în 21 aprilie.

Decizia luată de Comitet prevede închiderea unităților de învățământ timp de o săptămână, cu posibilitatea de prelungire, în funcție de cum evoluează situația Coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a declarat încă din debutul ședinței CNSSU că, dacă există cel mai mic risc, ar trebui suspendată activitatea în învățământul preuniversitar.