Selectați pagina

CRĂCIUN 2016. Cum împodobim bradul pentru copilași: cu nuci, scorțișoară și mult sclipici

CRĂCIUN 2016. Cum împodobim bradul pentru copilași: cu nuci, scorțișoară și mult sclipici

Suntem în Ajunul Crăciunului și mulți dintre noi păstrăm încă tradiția și împodobim azi bradul, în așteptarea lui Moș Crăciun. Specialiștii în arta florală spun că în acest an în pomul de Crăciun trebuie să agățăm fructe uscate, nuci, scorțișoară și chiar flori naturale, pentru ca simbolul Cărciunului să amintească de vremurile apuse, când străbunicii noștri nu aveau la dispoziție globuri sofisticate și beteală strălucitoare.

„În acest an putem opta pentru un brad în ghiveci, care după perioada Crăciunului poate fi plantat în pământ. Ca și culori se folosește foarte mult auriu și culoarea teracotei sau arămiul. Bradul trebuie să fie încărcat, așa că noi recomandăm să agățăm între ramuri bețe de scorțișără, nuci, flori naturale de bumbac (n.red. pot fi cumpărate din florării) și conuri de brad. Deasemenea, în acest an se poartă mult glitter, pentru că bărduțul trebuie să fie strălucitor”, a explicat pentru ȘtiriMed, Raluca Bucur, PR-ul Florăriei Magnolia din Cluj-Napoca.

brad 6

Raluca Bucur de la Florăriile Magnolia ne explică ce podoabe să punem în bradul de Crăciun

Artiștii florali ne mai recomandă să fim atenți la dimensiunea ornamentelor. Pentru un brad mai mic se folosesc globuri și ornamente mici, iar pentru un brad mare se folosesc ornamente de dimensiuni mai mari.