Selectați pagina

Creșele și unele grădinițele private din Cluj-Napoca rămân deschise

Creșele și unele grădinițele private din Cluj-Napoca rămân deschise

Școlile și unitățile de învățământ preuniversitar de stat se închid de mâine (n.r. miercuri)  pentru a preveni răspândirea Coronavirus, însă există în Cluj-Napoca ”grădinițe” care funcționează ca și centre educaționale, fără a fi acreditate ARACIP. Acestea pot să își deschidă porțile pentru preșcolari, în ciuda măsurilor luate de autorități la nivel național.

Vor fi închise toate școlile și grădinițele din județul Cluj care sunt acreditate Aracis. Din ce stim există și așa numitele centre educaționale care însă funcționează ca societăți comerciale și nu avem cum le controlăm. De asemenea afterschool-urile sunt suspendate în toate școlile, cele care funcționează însă în centre private pot fi suspendate doar dacă administratorii decid asta, a declarat pentru Stirimed.ro, inspectorul școlar general, Valentin Cuibus.

 

Și creșele din Cluj vor fi deschise în această perioadă, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

În privința activăților extra școlare la nivelul județului Cluj, la Palatul Copiilor nu se vor desfășura activăți în următoarea perioadă, cluburile private vor funcționa însă dacă administratorii nu decid altfel.

În ceea ce privește universitățile cursurile au fost suspendate atât la Universitatea de Medicină și Farmacie VEZI DETALII AICI, cât și la cea mai mare unitate de învățământ superior ,Universitatea Babeș-Bolyai VEZI DETALII AICI

Despre autor