Selectați pagina

Crește capacitatea de testare pentru COVID-19 în Cluj. Până acum au fost testate 2400 de persoane

Crește capacitatea de testare pentru COVID-19 în Cluj. Până acum au fost testate 2400 de persoane

Vești bune vin din județul Cluj. Dacă până acum testările pentru diagnosticarea celor infectați sau suspecți de infecție cu COVID-19 se făceau greoi, din cauza lipsei reactivilor, în acest moment nu mai sunt probe în așteptare.

Potrivit prefectului județului Cluj, a crescut capacitatea de testare, de la 70 la 340 de probe pe zi, iar până la mijlocul săptămânii viitoare vor putea fi procesate 500 de probe zilnic.

În acest moment, testele pentru depistarea infecției cu COVID-19 se fac la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj, la Institutul Oncologic Cluj, iar Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea de Medicină și Farmacie și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară au  pus la dispoziție aparatură și personal pentru astfel de testări.

Prefectul județului Cluj a mai precizat că centrele unde se fac testări nu duc lipsă de teste, ci de reactivi necesari pentru analize.

Situația COVID-19 în județul Cluj

Datele oficiale arată că în județul Cluj s-au înregistrat până acum 22 de cazuri. O persoană a fost declarată vindecată și o persoană a decedat din cauza acestei boli. 251 de persoane sunt acum în carantină, iar 2924 sunt izolate la domiciliu.

La nivel național sunt confirmate peste 1800 de cazuri, 169 de persoane s-au vindecat și 43 de persoane au decedat.