Selectați pagina

Cum a adus un grup de actori zâmbetul pe fețele a sute de pacienți. Cu îmbrățișări, cadouri și zâmbete

Cum a adus un grup de actori zâmbetul pe fețele a sute de pacienți. Cu îmbrățișări, cadouri și zâmbete

Un grup de actori veseli, costumați în mimi i-au înveselit pe pacienții din 2 spitale din Cluj-Napoca. Nu au fost uitate nici cadrele medicale, cu toții au primit cadouri, zâmbete și îmbrățișări. Este vorba despre actorii de la Create.Act.Enjoy, care de 4 ani de zile fac terapie prin artă în spitalele din Cluj-Napoca. În acest an au organizat și o ediție de Crăciun, pe care vor să o ducă până la rangul de tradiție.

„Pacienții sun foarte bucuroși când ne văd în saloane pentru că este ceva neobișnuit pentru un spital să vină cineva și să spargă rutina zilnică. Noi am început să mergem prin spitale și să facem astfel de evenimente încă din 2012, însă de obicei mergeam vara. În acest an am decis să organizam și de Crăciun un eveniment. Am fost la Spitalul Militar și la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca „, a declarat pentru ȘtiriMed, actrița Diana Buluga, președinte al Create.Act.Enjoy

Patru mimi costumați de sărbătoare și veseli nevoie mare au bătut în ușile saloanelor, ale cabinetelor medicale și chiar ale sălilor de tratament și au împărțit cadouri tuturor celor pe care i-au întâlnit.

„Este super inițiativa lor. Sunt niște drăguți și ne-au înveselit ziua. Chiar a fost o surpriză”, a declarat o angajată a Spitalului de Recuperare din Cluj, care a fost luată prin surprindere de mim, chiar în timp ce făcea tratamente unor pacienți

Terapia prin artă este o completare a tratamentului clasic, prin voie bună, însă deocamdată este o metodă mai rar întâlnită în România. În străinătate terapia prin artă este folosită frecvent în spitale.

mimi

Mimii au adus zâmbetele pe fețele pacienților/Sursa foto: Create.Act.Enjoy