Selectați pagina

Cum a fost Maratonul Internațional Cluj-Napoca. Maratonul a fost alergat în timp record, iar primarul Emil Boc a participat la cursa de 4 km

Cum a fost Maratonul Internațional Cluj-Napoca. Maratonul a fost alergat în timp record, iar primarul Emil Boc a participat la cursa de 4 km

Maratonul Internațional Cluj-Napoca 2022 a fost câștigat cu un timp record, de un alergător din Republica Moldova. Ivan Siuris (32 de ani) din Chișinău, Republica Moldova, a reușit să obțină cel mai bun timp din istoria celor 11 ani ai Maratonului Internațional din Cluj: a alergat 42,2 km în 2h și 23 min.

Ivan Siuris Castigator Maraton
Maratonul Internațional a fost câștigat de Ivan Siuris, care a scos un timp record

Dorin Andrei Rusu (23 de ani) din Rădăuți, a doborât recordul la semimaraton: 1h și 6 min. Amândoi sunt sportivi de performanță, cu titluri câștigate la campionate naționale și europene.

Peste 4.000 de alergători, pe străzile Clujului

În total, peste 4.000 de alergători au participat la cea de-a 11-a ediție WIZZ AIR Cluj-Napoca Marathon, organizată în 3-4 septembrie în Cluj-Napoca. Participanții s-au întrecut la cele șase probe ale competiției:
● Cursa Family Mega Image (800-1200 m)
● Maraton Wizz Air (42,2 km)
● Ștafeta ZuZu (4 x 10,5 km)
● Cros P4B (4 km)
● Semimaraton Hervis (21,1 km)
● Cros Garmin (10 km)

Startul s-a dat pe pista de atletism a stadionului Cluj Arena și din Parcul Central (Cros 10k). Spre deosebire de ediția anterioară, anul acesta s-a revenit la traseul de 21,1 km, un traseu nou omologat care i-a purtat pe alergători prin cele mai frumoase zone din centrul orașului Cluj-Napoca. La cursa de 4 kilometri a luat startul și primarul Emil Boc.


”Mișcare, sănătate și voie bună pe străzile orașului la Maratonul Internațional! Mi-a făcut plăcere să alerg, alături de colegii mei, la crosul de 4 km din cadrul Maratonului internațional care are loc anual la Cluj-Napoca. Mii de alți participanți au alergat pe străzile Clujului, pe distanțe de la 4 la 42 de km. Felicitări tuturor!”, a anunțat, pe Facebook, edilul Emil Boc.


”Ne-am bucurat de mișcare și de două zile minunate de alergare. Am avut noroc, vremea a ținut cu noi și a fost soare atât afară, cât și în suflete. Pentru noi, cea mai mare recompensă este să vedem zâmbetele alergătorilor de pe traseu și de la linia de finish. Am muncit pentru a le oferi un traseu frumos, cu multe puncte de hidratare, dar și multe zone cu muzică și voie bună. Pe lângă alergare, ne dorim să oferim oamenilor pasionați de mișcare o experiență unică și să creștem o comunitate frumoasă. Nu a fost ediția cu cei mai mulți participanți, însă am avut alergători foarte buni care ne-au doborât toate recordurile. Mulțumim tuturor, de la participanți, autorități, sponsori și voluntari, până la asociațiile care s-au implicat activ în desfășurarea evenimentului!”, a spus, la rândul său, Horațiu Morar, organizatorul competiției internaționale

Suport pentru cauze caritabile și premii record la ediția 2022

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon a susținut, și anul acesta, mai multe programe caritabile. Cea de-a 11-a ediție a fost dedicată ajutorării liceenilor de la sate, a copiilor cu boli cronice și a persoanelor în scaun cu rotile, programe desfășurate de World Vision România, Yuppi Camp și Fundația Motivation România. Participanții au avut posibilitatea, la înscriere, să aleagă cauza pentru care aleargă și să direcționeze, astfel, 20% din taxa de înscriere către programul social ales. De asemenea, ei au putut să devină fundraiseri pentru cauza pe care o susțin prin crearea unui profil pe platforma galantom.ro. În plus, alături de alergători s-au aflat mai multe persoane în scaun cu rotile care au concurat pe același traseu.

Anul acesta a fost unul al recordurilor din punct de vedere al premiilor: valoarea totală a premiilor pregătite pentru câștigători a fost de 21.000 de euro, din care 14.000 euro premii cash și 7.000 euro premii reprezentând vouchere de călătorie Wizz Air.

„Și în acest an, suntem încântați că am luat parte la cel mai popular eveniment de alergare din Cluj-Napoca și unul dintre cele mai populare din România. Suntem mândri să fim, încă o dată, principalul sponsor al Maratonului Internațional Cluj-Napoca. Ne angajăm să oferim pasagerilor europeni alternative de călătorie la prețuri accesibile și credem că, la fel cum transportul aerian trebuie să fie accesibil pentru cât mai mulți oameni, la fel ar trebui să fie și accesul la un stil de viață activ și sănătos. După cea de-a 11-a ediție a acestui eveniment cu o importanță deosebită pentru noi, sărbătorim, încă o dată, starea de bine a echipajului și a pasagerilor noștri din România, Europa și nu numai. Așa cum ne angajăm față de siguranța și sănătatea echipajului și a pasagerilor noștri la bordul flotei noastre moderne, așteptăm cu nerăbdare să sprijinim mai multe inițiative de acest tip și să împărtășim cu toată lumea importanța unui stil de viață sănătos”, a spus Daria Sergeeva, Corporate Communications Manager la Wizz Air

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este un eveniment care reunește într-o competiţie deschisă alergători profesionişti şi amatori, din ţară şi străinătate, într-un proiect de amploare care promovează în rândul publicului larg un mod de viaţă sănătos, prin practicarea alergării sportive. Evenimentul cuprinde probe specifice, conform cu standardele europene privind organizarea evenimentelor de alergare de această amploare.